Send by email

Meer doen met minder. Welke innovatieve technologieën of concepten helpen ervoor zorgen dat we straks 11 miljard monden kunnen voeden maar ook in onze regio veilig en onafhankelijk in voedselvoorziening kunnen voorzien? Enkele experten met marktklare technologieën met alvast met ons mee aan het thema “Precisielandbouw en Agro-Industry 4.0” op het EU Cleantech Forum 2018 in Antwerpen. Harsonic inspireert in dit artikel alvast als co-host op het vlak van duurzame Agro-Industry 4.0!

Het op maat en op één m² nauwkeurig beregenen en bemesten van landbouwgrond, drop-on-demand, sensoren, actuatoren, hyperspectrale camera’s en image processing, … vormen de ingrediënten van de landbouwpraktijk voor de toekomst. Maar ook vertical farming, urban farming, plant factories, en de digitale boerderij komen op het EU Cleantech Forum 2018 aan bod.

En net zoals in de maakindustrie, rukt Internet-of-Things massaal op in de landbouw, daarbij geholpen door sensoren en actuatoren die het stellen met laag energieverbruik maar robuust zijn om gegevens te verzenden volgens fijn afgestelde algoritmes. Maak daarbij de doorsnede met duurzame technieken om “meer te doen met minder”, en de toekomstige voedselvoorziening ziet er een pak zekerder en veiliger uit.


Onder andere met preciesielandbouw zetten we duurzaam landgebruik in de praktijk!

Zo helpt HARSONIC om met minder of geen solventen biofilm in leidingen te voorkomen of te remediëren. Naast toepassingen in industriële en recreationele marine, zorgt de ultrasone oplossing van Harsonic voor een verfrissende vernieuwing in de pluimveesector en kippenstallen. Mieke Harteel: “Harsonic is internationaal actief en gespecialiseerd in het verwijderen van biofilm op een ecologische manier. Harsonic biedt de kans om toxische reinigingsproducten, die vaak aanzienlijke schade aan de materialen veroorzaken, aan de kant te zetten.  Het aantal applicaties is indrukwekkend en zeer uiteenlopend, zolang er maar vloeistof aan te pas komt. We hebben vandaag wereldwijd referenties in kippenstallen en de pluimveesector, en zetten steeds verdere stappen op het vlak van sensoren en actuatoren. Dit is Agro-Industry 4.0 in de praktijk”

Naast Agro-Industry 4.0, willen we in deze track ook de gangmakers van precisielandbouw, de digitale boerderij, indoor farming, enz … aan bod laten komen. Biedt jouw bedrijf componenten die samen precisielandbouw mogelijk maken? Heb je gelijkaardige oplossingen die toelaten meer te doen met minder in de landbouw en agro-industrie? Laat het ons weten en neem contact op met FCA of Co-Host Mieke Harteel.

CONTACT

Mieke Van Genabet-Harteel
Mieke Van Genabet-Harteel

CEO
Harsonic
T: +32.475.56.56.14
E: info@harsonic.com
W: www.harsonic.com