Send by email

Drukken wordt vaak onterecht gezien als schadelijk voor het milieu. Om die reden richt de winnaar van de 2013 Trends Graphic Gazelle, Albe De Coker, zich in het bijzonder op duurzaam ondernemerschap. U kunt er zeker van zijn: door Albe De Coker als uw drukpartner te kiezen, weet u dat uw drukwerk op milieubewuste wijze wordt geproduceerd!

Albe De Coker is een toonaangevende vellenoffset-drukkerij in België. Om deze positie te behouden, blijft het bedrijf investeren in de nieuwste machines. 

Albe De Coker gebruikt de meest geavanceerde KBA Rapida 106-persen, die allemaal uitgerust zijn met belangrijke ultramoderne opties. Dit geldt voor onze 10-kleuren-, onze drie 8-kleuren-, onze 5-kleurenmachine met in-line glans alsook voor onze 2-kleurenmachine.

Al deze persen hebben een simultaan plaatwisselsysteem, waarmee we alle platen in minder dan 1 minuut kunnen wisselen!

Daarnaast wordt de kleur van elk blad in-line geregeld om een betrouwbaar drukresultaat te garanderen. Onze 8-kleurenpersen, een wereldprimeur, zijn uitgerust met HUV- en LED-technologie, een milieuvriendelijke technologie die gebruik maakt van energiezuinige UV-gedroogde inkten, waarmee we op lastige papierkwaliteiten kunnen drukken, zoals ongecoat, gerecycled en synthetisch papier. Het papier verlaat de machine geheel droog, waardoor het direct verder kan worden verwerkt.

Moderne machines leiden tot een efficiënte, betrouwbare en hoogwaardige duurzame productie:

 • 30% lager energieverbruik;
 • minder papierafval, 60% minder papier nodig voor gereedmaken;
 • gebruik van isopropylalcohol wordt tot minder dan 2,5% teruggebracht;
 • gebruik van bio-inkten;
 • energie wordt geproduceerd door de eigen zonnepanelen van het bedrijf;
 • ons productieproces voldoet aan ISO 12647.

Hiermee maakt het beheersen en verlichten van de milieu-impact van de activiteiten van Albe De Coker een cruciaal en actief deel uit van het dagelijks management. Na een eerste milieubeoordeling samen met enkele externe experts begin 2010 is de controlelijst voor alle milieuaspecten sindsdien afgerond.

Onderwerpen zoals het gebruik van duurzame energie, onderzoek naar milieuvriendelijkere alternatieven, het verminderen van afvalvolumes, het terugdringen van grondstofgebruik en een ‘meten is weten’-programma zijn enkele van de basisprincipes van het milieubeleid van het bedrijf.

Maar ook in zijn externe communicatie probeert Albe De Coker verantwoordelijkheid te nemen en over zijn eigen muren heen te kijken en met klanten en leveranciers te communiceren over het efficiënt gebruik van papier, te adviseren over de aankoop van papier uit duurzame bosbouw, de constante zoektocht naar milieuvriendelijkere alternatieven, het gebruik van bulkpakketten en groepage-ladingen.

Ons milieubeleid richt zich op:

 • het voldoen aan de relevante milieuwetgeving en andere vereisten;
 • het verstandig - en indien mogelijk verminderd - gebruik van water, energie en grondstoffen;
 • verantwoord omgaan met gevaarlijke producten, kijken naar manieren om het gebruik ervan te verminderen of zoeken naar minder schadelijke alternatieven;
 • aan de bron gescheiden inzameling, correcte verwijdering en vermindering van de volumes afvalproducten;
 • het opstellen van instructies en procedures om ecologische noodsituaties te voorkomen;
 • ontwikkelen van milieubewust gedrag bij alle medewerkers via passende training en instructies;
 • het leveren van informatie en deskundig advies aan klanten over milieuvriendelijke productiemethoden.

Voor wie vindt dat het nog beter kan, compenseert Albe De Coker alle overblijvende CO2-uitstoot via deelname aan een windmolenproject in Taiwan. Daarmee is het bedrijf volledig klimaatneutraal!

Voor meer informatie: http://albedecoker.eu/        

Albe De Coker is een CO2-neutraal bedrijf


CONTACT


Luc De Coker

Algemeen Directeur
Albe De Coker
Boombekelaan 12
B-2660 Hoboken
T: +32 3 830 30 00
E: info@albedecoker.com