Send by email

Best practices uitwisselen en van elkaar leren. Dat was het uitgangspunt van de bijeenkomst die de Benelux-Spaanse Kamer van Koophandel op 29 september 2016 in Madrid organiseerde. Benelux deelnemers waren o.a. FCA, Cluster TWEED, Ecobuild, Ecorys, DEME, Engie, Philips Lighting Spanje & Portugal, … 

Op 29 september 2016 vond op initiatief van de Benelux-Spaanse Kamer van Koophandel en in aanwezigheid van de Belgische en Nederlandse Ambassadeurs in Madrid het evenement plaats met als titel “De Energie Unie: Uitdagingen, Realisaties, Strategieën”.

Christina Lobillo, kabinetschef van Arias Cañete, EU Commissaris voor Climate Action & Energy, verzorgde de inleiding over prioirteiten en strategieën van de Europese Unie.

Onder andere groene energie voor slimme steden vormde een belangrijk thema en beste praktijken uit de Benelux werden onder de deelnemers van de panels uitgewisseld.  Hiertoe waren er bijdragen van Flanders Cleantech Association (FCA), die het voorbeeld aanhaalde van EnergyVille en de EnergyVille Campus. Andere bijdragen kwamen van Ecobuild (Brussel) en Cluster Tweed (Wallonië). FEDIL (Luxemburg), Team Energy van het Ministerie van Economische Zaken (Nederland) en het Benelux Energy Enterprise Network.

Aanwezige bedrijven waren o.a. DEME (BE), Engie (BE), Ecorys (NL), Philips Lighting Spanje & Portugal, Iberdrola (ES).

Het evenement kadert in een cyclus van 3 bijeenkomsten waarvan dit in Madrid het tweede vormt. Het eerste vond plaats in Sevilla en handelde over koolstofarme steden, het derde in Valencia omtrent o.a. groene energie in smart cities. 

Uitwisseling van best practices op het vlak van groene energie en slimme steden was het thema van het evenement in Madrid georganiseerd door de Benelux-Spaanse Kamer van Koophandel.

Meer informatie : info@fca.be