Send by email

In het kader van het Kick-off evenement op 11 februari en het 2015-2016 Growth program van FCA, bezocht men de FRX Polymers-fabriek in Antwerpen onder leiding van Marc Level, President en CEO van FRX Polymers.

FRX Polymers, Inc. is in 2007 opgericht na meer dan vijf jaar intensief onderzoek en ontwikkeling op het gebied van halogeenvrije polymere componenten voor brandvertragende mengsels. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor en een proeffabriek in Chelmsford, MA in de VS. Het nam onlangs in Antwerpen een fabriek op commerciële schaal in gebruik, dat zich fysiek op de locatie van Bayer Antwerpen bevindt en waarvoor een langetermijn-leaseovereenkomst met Bayer Antwerpen voor 3.000 vierkante meter land werd afgesloten. FRX bevindt zich momenteel in de hoge groeifase van zijn evolutie.

Verwijzend naar het Kick-off evenement van FCA op 11 februari en het 2015-2016 Growth Program, zegt Carine Van Hove van FCA: “Het was eenvoudig om te beslissen welke recente casus m.b.t. investeringen in Vlaanderen het beste weergeeft wat we willen bereiken met dit FCA Growth program. De reis van FRX Polymers naar Antwerpen laat het allemaal zien.  Voortbouwend op enkele belangrijke randvoorwaarden, zoals geschoolde werknemers (meertalig, ondernemend, sterke probleemoplossers, etc.) en met steun van een goede investeerdersgemeenschap (met ervaring op dit gebied, op dat moment gedreven en geduldig), had Vlaanderen al de beste kaarten in handen. Met ons Growth program willen we de kansen voor andere Vlaamse Cleantech-bedrijven maximaliseren om dit soort succes te bereiken. Een slimme voorbereiding is het belangrijkste, en we hopen dat ons FCA 2015-2016 Growth program in 3 fasen hieraan zal bijdragen: waar ben ik nu, wat wil ik bereiken en hoe, mezelf en mijn ecosysteem krachtig presenteren aan de investeerder en het bedrijfsleven.”

Het programma gaat van start in mei 2015 en duurt tot oktober 2016. Meer informatie vindt u HIER.