Send by email

De tijd dat duurzaamheid de enige of belangrijkste drijfveer voor biogebaseerde producten was, ligt achter ons. Biogebaseerde producten hoeven op vlak van performantie of robuustheid al lang niet meer onder te doen voor de fossielgebaseerde ‘klassiekers’. Uit diverse hoeken klinken getuigenissen dat biogebaseerde producten in bepaalde gevallen zelfs performanter zijn:  lichter, robuuster, steviger, stijver, beter recycleerbaar, … Bovendien hebben ze alvast één groot voordeel: hun grondstoffen zijn hernieuwbaar.

Wanneer in 2018 het EU Cleantech Forum in Vlaanderen neerstrijkt, kan een pijler omtrent biogebaseerde industrie niet ontbreken in het programma. Volgens een recente studie van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie is er in onze regio immers een uitgesproken expertise aanwezig omtrent de hoogwaardige valorisatie van biomassa.  Tijd om onze troeven van Vlaanderen in aanwezigheid van het internationale publiek uit te spelen!

De voorbeelden zijn immers legio. We denken aan bedrijven zoals Oleon. Oleon nam trouwens enthousiast de rol op zich van Co-Host van een programma-onderdeel op het EU Cleantech Forum 2018 omtrent Biogebaseerde economie. We laten Dirk Packet van Oleon aan het woord.


Biogebaseerde producten werken niet alleen met hernieuwbare grondstoffen.
Vaak blijken ze ook lichter, robuuster, steviger, stijver, performanter en recycleerbaar!

Dirk Packet, Oleon: “Afhankelijk van welke van onze productlijnen beschouwd worden, behoort Oleon al sinds 1957 tot de Europese of wereldleiders op het vlak van oleochemicals, die geproduceerd worden uit natuurlijke hernieuwbare grondstoffen. Natuurlijke vetten en oliën worden omgezet in tal van hoogwaardige producen zoals zuren, glycerine, esters, technische oliën, … Ze worden gebruikt in hoogwaardige toepassingen zoals cosmetica, farmacie, voeding, gewasbescherming, … Uiteraard kennen bedrijven de producten die we aanbieden. Niettemin hopen we op het EU Cleantech Forum netwerken van bedrijven en personen te ontmoeten die met ons op het spoor brengen van nieuwe toepassingen voor onze producten”.

Ontwikkelt jouw bedrijf ook biogebaseerde producten? Of zie jij nieuwe toepassingen die aansluiten op de hierboven genoemde voorbeelden? Dan ben je heel welkom om samen met ons verder te werken aan een workshop omtrent Biogebaseerde producten en processen op het EU Cleantech Forum 2018. Laat het ons weten en neem contact op met FCA of Co-Hosts Dirk Packet.

CONTACT Oleon

Dirk Packet
Dirk Packet

Director Research and Development van Oleon
Assenedestraat 2, B-9940 Ertvelde, Belgium