Send by email

Onder het motto ‘Onze innovaties, uw ondernemerszin’ lanceerde VITO op 1 oktober het ‘BRILLIANT – VITO-innovatieplan’, een gloednieuwe online innovatie-kennisbank voor bedrijven. BRILLIANT biedt ondernemers toegang tot een gevarieerde reeks cleantech-innovaties die ondernemingen in hun eigen bedrijf kunnen valoriseren. Vandaag de dag zijn al meer dan 100 ondernemers en bedrijven geregistreerd als leden van de BRILLIANT-gemeenschap.

Met BRILLIANT maakt VITO duurzame technologieën toegankelijker voor bedrijven. VITO, de toonaangevende onafhankelijke Europese onderzoeks- en technologie-organisatie uit Vlaanderen op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling, ontwikkelt oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag. De industrie, met zowel grote bedrijven als KMO’s, is een belangrijke partner.

 VITO heeft vele technologieën in portfolio die nu op toegankelijke wijze beschikbaar zijn voor bedrijven, via een gebruiksvriendelijk online-platform dat vrij toegankelijk is voor geregistreerde leden. Ondernemingen kunnen de innovaties raadplegen, zich erdoor laten inspireren en deze integreren binnen hun eigen activiteiten. Door deze benadering wordt de innovatieve technologie van VITO sneller in de markt geïmplementeerd.

Technologie voor elke ondernemer

Verschillende soorten ondernemers leggen de klemtoon bij innovatie anders. Sommigen zijn er vroeg bij, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om innovaties als ‘fast-follower’ op de markt te brengen. Voor beide soorten ondernemers kan het BRILLIANT-innovatieportaal de juiste technologie bieden.

Wat is het voordeel voor VITO? VITO vergroot haar toegevoegde waarde doordat haar duurzame technologieën de markt sneller bereiken.

Een BRILLIANT trio: platina, goud en zilver

De BRILLIANT-kennisbank bestaat uit drie technologiecategorieën: nieuwe Platina ontwikkelingen, Gouden opportuniteiten en onze Zilveren kennisaanbod.

  • ‘Nieuwe Platina ontwikkelingen’ bieden flexibiliteit. Vanwege hun recente bescherming kunnen de modaliteiten die voor de ondernemer belangrijk zijn worden overwogen. Als zodanig kunnen ondernemers zowel de technologie als de beschermingsomvang beïnvloeden. De succeskansen voor commerciële implementatie zijn immers veel groter als de technologie op één lijn ligt met de bedrijfsactiviteit en de markt.
  • Meerdere ‘Gouden opportuniteiten’ stellen bedrijven in staat om de geografische grenzen van de bescherming te beïnvloeden. De ondernemer kent de markt als geen ander en tracht zijn grensoverschrijdende marktpositie te consolideren.
  • Om te kunnen profiteren van ons ‘Zilveren kennisaanbod’ hoeft u slechts een gratis gebruiksrecht aan te vragen. U kunt dan direct de technologie binnen uw bedrijfsactiviteit integreren.

 

Nathalie Barthels, Manager Intellectueel Eigendom bij VITO“Met een BRILLIANT-lidmaatschap hebben ondernemers vroeg inzicht in en toegang tot cleantech-innovaties die door VITO ontwikkeld worden, en worden zij regelmatig geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen en updates. Leden maken daarnaast deel uit van een dynamisch netwerk dat kennisuitwisseling bevordert. Ons doel is het ondersteunen van een veilige groei voor ondernemers en industrie dankzij beschermde technologieën.”

 

 

Als u lid wilt worden van de BRILLIANT-gemeenschap of meer informatie over BRILLIANT wenst, ga dan naar brilliant.vito.be of e-mail: info.brilliant@vito.be.