Send by email

Om afvalstromen doeltreffend en efficiënt te verwerken, heb je gespecialiseerde apparatuur nodig. BULK .ID levert die machines, engineert en bouwt volledige lijnen voor het herwinnen van waardevolle producten uit diverse materiaalsoorten. En het krioelt bij BULK .ID van de innovaties.  Of wat te denken van de “BlackEye”, of Kiverco, de nieuwste aanwinst waardoor voortaan ook compacte, mobiele oplossingen mogelijk zijn voor bijvoorbeeld bouw- en slooppuin!

De focus van BULK .ID ligt op het aanbieden van componenten en totaaloplossingen van scheidingstechnieken. Lybover, de groep ondernemingen waarvan BULK .ID deel uitmaakt, beschikt immers over alle noodzakelijke componenten die nodig zijn om in eigen beheer een volledige, state-of-te-art recyclagelijn voor droge recyclage uit te werken, van aanvoer tot afgewerkt product.  Zo is er het metaalverwerkend bedrijf Hafibo, dat kan instaan voor het plaatwerk, constructiewerk, industriële buisleidingen in staal en rvs, en het montagewerk. Of het Brugse bedrijf Motogroup dat in 2016 werd overgenomen en specialist is in transport en opslag van bulkgoederen en turnkey installaties voor de stortgoedverwerkende markt.

Dankzij het complementaire karakter van deze firma’s binnen de groep, bouwt BULK ID scheidingsinstallaties, constructies, transportbanden, hoppers, … waarmee elk probleem in de verwerking van afvalstromen opgelost kan worden. Belangrijkste driver daarbij is het maximaliseren van de procesefficiëntie, zodat de klanten niet op hun winstcijfer moeten inboeten, want afvalstromen verwerken betekent een aanzienlijke investering.

Het blijven uitkijken naar en aantrekken van innovatieve concepten is daarbij een bepalende factor. BULK ID is dan ook samenwerkingen aangegaan met toonaangevende fabrikanten van machines voor afvalverwerking. Zo wist het de partners TrennSo Technik, Steinert, Spaleck, Peiner Smag, Danieli Henschel, Hamos en Kiverco aan te trekken. Elk van deze bedrijven zijn pionier in hun specifiek vakgebied. BULK .ID brengt als totaalbouwer de verschillende componenten samen tot een slim geheel.

Zo resulteerde de samenwerking met één van deze Duitse leveranciers in de ontplooiing van de “BlackEye”. Op basis van de geïntegreerde Hyper Spectral Imaging (HSI) technologie kunnen zwarte kunststoffen, die licht absorberen en daardoor met een gewone detectie niet kunnen herkend en gesorteerd worden, toch onderscheiden worden. De technologie maakt gebruik van de typische ‘vingerafdruk’ van elke kunststofsoort! Hoe snel dit proces verloopt? Bandsnelheden van 4 meter/seconde zijn mogelijk, waarbij 35 miljoen detectiepunten worden verwerkt wat neerkomt op 5000 delen tussen de 10 en 35mm. Gemiddeld kan de BlackEye-machine hiermee een ton per uur verwerken.

Als Benelux vertegenwoordiger van Kiverco, kan BULK .ID voortaan nog efficiëntere oplossingen voor bijvoorbeeld bouw- en sloopafval aanbieden. Concreet gaat het over de recentste zeef-, magnetische-, sensor- en luchtscheidingstechnieken, installaties die dag en nacht kunnen draaien in alle (weers)omstandigheden.

De Compact sorteerlijn uit het gamma biedt dan weer een oplossing aan bedrijven die flexibel willen werken. Zo’n sorteerlijn is een compromis tussen een vaste en mobiele installatie. Ze is eenvoudig te verplaatsen, levert direct verkoopbare eindproducten, is modulair samengesteld en goedkoper dan een op maat gemaakte vaste oplossing. De Compact sorteerlijn bestaat uit een combinatie van modules zoals een voedingstrechter met zeeftrommel, sorteercabine en windsifters. Ook brekers en reeds bestaande componenten kunnen geïntegreerd worden.

Maar een beloftevolle vernieuwing is zeker ook het feit dat deze Compact lijnen ook mobiel inzetbaar zijn!

Tot slot. BULK .ID werkt samen met testlabo’s om grondstoffen of gerecycleerd materiaal te testen en te optimaliseren. Op die manier krijgt de klant een perfect zicht op de voorgestelde oplossing: al vanaf de start kan BULK .ID informeren over het eindproduct dat wordt verkregen.

Meer informatiehttp://www.bulkid.be/sectoren/recyclage/
Website: www.bulkid.be


CONTACT


Bart Vanpoucke

Managing Director
BULK .ID

Oude Kassei 16, B-8791 Waregem
T: +32 56 71 53 85
E: info@bulkid.be