Send by email

Op 14 en 15 september bracht een Chinese delegatie uit de provincie Shaanxi een bezoek aan Antwerpen. Met deze Chinese provincie heeft de Provincie Antwerpen reeds decennia lang een vriendschapsrelatie. Onder andere Janssen Pharmaceutica heeft er haar belangrijkste Chinese vestiging. FCA bedrijven kunnen op een slimme manier de stap naar China gebruikmakend van deze van overheidswege geslagen ‘veilige brug’.

Op 14 september startte het programma met een bijeenkomst in de kantoren van FCA te Berchem.

Na een introductie door VITO omtrent Waste Recycling Research, schetste de Chinese delegatie, die bestond uit hooggeplaatste functiehouders,  de economische zwaartepunten van de provincie Shaanxi, evenals de uitdagingen op het vlak van energie, afvalbeheer en milieu. Voor oplossingen wordt naar de bevriende regio Vlaanderen gekeken!

De FCA-bedrijven die hun oplossingen voorstelden waren Enprotech, Meam en Xant.

Via de hooggeplaatste delegatieleden verkenden ze de eerste kiemen voor samenwerking. Enkele delegatieleden zijn immers goed geplaatst om de juiste deuren te openen in de Provincie Shaanxi voor samenwerking op het vlak van energie en milieu. Het gaat om

  • Mr. Wang Guolong, Deputy Director General, Commerce Department of Shaanxi
  • Mr. Zhang Jianguo, Vice-Director- General Shaanxi Foreign Affairs Office
  • Zhou Lifa, Director of SPIERCE (Shaanxi Provincial Institute of Energy Resources & Chemical Engineering)

Na de presentaties en een geanimeerde vragenronde, scheepte de delegatie in voor bezoeken aan de Hooghe Maey en de Precious Metal Refinery Plant van Umicore te Hoboken.

Vrijdag 15 september stond in het teken van de behandeling en valorisatie van dierlijk afval, en green buildings. De bijeenkomst vond plaats bij Kamp-C te Westerlo.

Meer informatie kan bekomen worden bij FCA.


De Chinese delegatie bestond uit hooggeplaatste functiehouders uit de provincie Shaanxi,
waarmee de provincie Antwerpen een vriendschapsrelatie heeft.