Send by email

Mapuni, China Sciences Mapuniverse Technology Co., Ltd. (www.mapuni.com) is een van de toonaangevende bedrijven in China op het gebied van GIS-/teledetectiedatatoepassingen en milieumodelleringen. In de laatste jaren overwegen ze om hun activiteiten uit te breiden tot het domein van milieutechniek (lucht, water, afval), milieu-instrumentatie en afvalrecycling.

Eind juni was Mapuni, onder leiding van voorzitter Yao Xin, in België om de samenwerkingsmogelijkheden met VITO, de Vlaamse Strategische Onderzoeksorganisatie in cleantech, te verkennen. Ter gelegenheid van deze ontmoeting wenste Mapuni ook in contact te komen met Vlaamse cleantechbedrijven actief op het gebied van (onder meer) rookgas- en geurbehandeling. Na een algemene inleiding over Vlaanderen en de Vlaamse cleantechindustrie werden vergaderingen met Europem, Trevi en The Sniffers georganiseerd.

 

Na een algemene inleiding over de cleantechindustrie in Vlaanderen werden de samenwerkingsmogelijkheden met Europem, Trevi, The Sniffers en AppliTek meer in detail bekeken.

FCA organiseerde ook een bezoek aan AppliTek in Nazareth en bezocht, in samenwerking met Europem, de chemische tankterminal van VOPAK in Kallo. Dit laatste bezoek werd gebracht om een EUROPEM-installatie voor rookgasrecuperatie en -omzetting in de praktijk te zien.

Tijdens de laatste dag van hun economisch bezoek gaf de Haven van Antwerpen een inleiding over het belang van de Vlaamse havenregio, die een belangrijk ankerpunt vormt in de wereldwijde tweede belangrijkste en West-Europa's meest belangrijke chemische cluster. Een economische rondleiding in de Antwerpse industriële haven maakte het plaatje compleet.

  
De delegatie was onder de indruk van de Vlaamse havenregio en genoot van de economische havencruise.

Wenst uw bedrijf meer informatie over de cleantech activiteiten van Mapuni of wenst u met hen in contact te komen om  samenwerkingsmogelijkheden te verkennen? Laat het ons dan weten: info@fca.be