Send by email

Op 4 december ontmoetten de CEO’s van een 17-tal Vlaamse bedrijven hun evenknieën uit Guangdong, de provincie in Zuid-Oost China die uitkijkt op Hong Kong, de Pearl River Delta en Guangzhou als belangrijke havenstad heeft.

De delegatie zakte, na een bezoek aan de Klimaatconferentie in Parijs (COP21),  af naar Brussel. De delegatieleider, de heer ZHOU Yongzhang, is directeur van het Research Center for Earth Environmental & Resources en tevens President van de Guangdong Low Carbon Industry & Technology Association, en als dusdanig vergelijkbaar met VITO en FCA in Vlaanderen.

De komst van deze belangrijke delegatie was ook de aanleiding voor de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel (BCECC) om tezamen met FCA en deze organisatie uit Guangdong een toekomstgerichte samenwerking op te zetten. In de komende jaren mogen we dus nog meer concrete  opportuniteiten voor samenwerking tussen bedrijven van beide landen verwachten.

Na de formele ondertekening van het bilaterale Memorandum of Understanding vond een succesvolle B2B plaats tussen Chinese en Belgische bedrijven.

Een lijst met de Chinese bedrijven vindt u hier.

Na de formele ondertekening van het bilaterale Memorandum of Understanding vond een succesvolle B2B plaats tussen Chinese en Belgische bedrijven

Meer impressies van het evenement kan u hier bekijken.

U kon niet aanwezig, maar wenst meer informatie. Gelieve contact op te nemen met FCA (info@fca.be) of BCECC (info@bcecc.be).