Send by email

In 2007 nam E-MAX, deel van de groep Vaessen Industries en producent van aluminium extrusieproducten voor de bouwsector, automobiel en machinebouw, een hersmelter over.  Sindsdien focust het bedrijf zich op het sluiten van de aluminium materialenkringloop.

Dankzij jaren onderzoek en ontwikkeling bracht E-MAX een nieuwe legering van gerecycleerd aluminium op de markt: X-ECO. De naam zegt het al: gelijkwaardig aluminium waarbij alle eigenschappen van primair aluminium behouden zijn.

Momenteel is 85% à 90% van grondstof afkomstig van de recyclage en schrootmarkt. Verschillende soorten schroot komen in aanmerking: blank, gelakt, of met kunststof aanhechting. Denk bij dit laatste aan de thermische onderbreking bij ramen en deuren. De organische verbindingen worden door pyrolyse vergast, en de gassen worden naverbrand waarbij de vrijgekomen energie gerecupereerd wordt voor het smeltproces, een proces dat plaats vindt bij 660° C.

Primair aluminium blijft nog nodig om de juiste legeringstypen te maken en elementen als silicium, koper, magnesium, … moeten in de juiste verhouding aanwezig zijn zodat het product achteraf bewerkt kan worden voor het aanbrengen van de benodigde functies en esthetica.

X-ECO aluminium is volledig ‘designed for recycling’.  Meer nog, E-MAX ondersteunt haar klanten om producten te ontwerpen aangepast aan ideale end-of-life vereisten. Voorbeelden zijn de alu-radiator, die trouwens volstaat met warm water van 50° C (in plaats van 80° C) in de kanalen en daardoor geschikt is voor gebruik van warmtepompen. Hierbij worden aluminium in plaats van ijzeren koppelstukken in het radiatorontwerp, wat mogelijk maakt met minder arbeid de producten bij eindeleven te ontmantelen.

De huidige X-ECO legeringen worden nog verder ontwikkeld om de grenzen van recyclage nog verder op te zoeken, partner hierin is oa de VU Brussel waarmee verdere onderzoeken naar de legeringen plaatsvinden.

E-MAX produceert met een eigen gieterij in het Nederlandse Kerkade 60.000 ton billets  per jaar. Bij de producten wordt afhankelijk van de legering tussen de 75 en 95% schroot ingezet, het overige aandeel is primair aluminium. Bovendien vraagt de hersmelting slechts 5% van het energieverbruik van primaire productie. In al deze duurzame effecten is niet eens de vermindering van 80% CO2 uitstoot meegerekend!

In 2 productievestigingen, Dilsen-Stokkem en Gullegem, produceert E-MAX profielen waarbij de grondstoffen vanuit de eigen organisatie worden aangevoerd.

Sinds de overname van een hersmelter in 2007, focust E-MAX zich op de aluminium kringloopsluiting. X-ECO, een gerecycleerd aluminium gelijkwaardig aan primair aluminium is het resultaat

Ook focust E-MAX zich op andere mogelijkheden om de productie van aluminium verder te verduurzamen. Zo is het partner in een MIP project in samenwerking met de KU Leuven, Wuyts gevelbouw, Vasco radiatoren, Aluminium centrum, Ovam en Sirris. Het doel van dit project is om restaluminium vanuit bewerkingen zoals spanen direct te verwerken tot een halffabricaat. Bij de huidige methode van omsmelten gaat veel materiaal door oxidatie verloren. Ook zal het energieverbruik hierbij drastisch lager zijn.

Contact: Carlos Kampen, Project Manager, E-MAX

Meer informatiehttp://www.e-max.be/