Send by email

De Effizienz-Agentur NRW (EFA) is het centrum voor kleine of middelgrote ondernemingen in de productiesector in de Duitse staat Noordrijn-Westfalen voor alle vragen omtrent schonere productie en hulpbronefficiëntie. Het is in 1998 opgericht als onderdeel van een door het Ministerie van Milieu in Noordrijn-Westfalen opgezet initiatief.

De doelstellingen van het door de EFA uitgevoerde werk zijn het realiseren van brede strategische en technische verbeteringen m.b.t. de duurzame economie – op basis van nieuwe strategieën, innovatieve technologieën en op ecologisch gerichte maatregelen. 

Sinds zijn oprichting heeft de EFA zijn pakket adviseringsactiviteiten en diensten continu en met succes uitgebreid. Op dit moment is er een team met meer dan 31 EFA-werknemers in Duisburg, alsook in de regionale kantoren in Aken, Bielefeld, Kempen, Münster, Siegen, Solingen, Troisdorf en Werl. Deze adviseurs streven ernaar om zoveel mogelijk kleine of middelgrote ondernemingen in NRW te bereiken via het intelligent beheren van concrete financiële voordelen waarvan zij vandaag en in de toekomst kunnen profiteren. 

Op zoek naar enkele voorbeelden? Neem dan eerst deel aan de volgende BSDS 2015 in Brussel, waar de EFA op 19 oktober vertegenwoordigd zal zijn tijdens de “Pitch & Debate Lounge” van FCA over cleantechinnovaties en hun investeerbaarheid. Het in NRW gevestigde Buhl-Paperform GmbH is een van de KMO’s in West-Europa die zal aanschuiven bij de KMO-Lounge om te vertellen hoe circulariteit en de hulp van de EFA hun zakelijke potentieel veranderd heeft. Deelnemers aan BSDS 2015 kunnen beide organisaties ontmoeten tijdens het B2B brokerage event georganiseerd door de FCA en Enterprise Europe Network.

Andere KMO-voorbeelden vindt u op de EFA-website: hoe een nieuwe treklijn in de walsstraat van Walzwerke Einsal GmbH materiaal en energie bespaart, hoe een nieuw zuiveringssysteem de hoeveelheid afvalwater en het chemicaliënverbruik vermindert in de brouwerij “Im Füchschen” Peter König e.K., etc.

Website: www.ressourceneffizienz.de/en       

Contact


Henning H. Sittel
Manager International Relations
Effizienz-Agentur NRW
Dr.-Hammacher-Str. 49
D-47119 Duisburg - Duitsland
T: +49 203 37879-51