Send by email

Little Rock, VS, 13 december 2016

Voor het zesde jaar op rij werden de top-10 cleantechclusterbedrijven bekendgemaakt op het GCCA Later Stage Awards Gala. De wereldwijde Top-10 winnaars en de nominerende GCCA clusters werden gehuldigd tijdens de Global Solutions Summit 2016 in Little Rock, Arkansas. Enervalis en Flanders Cleantech Association waren erbij !

De top-10 winnaars van de de GCCA Awards vertegenwoordigen het beste van de 50 clusterleden en meer dan 10.000 lidbedrijven van deze vereniging. De winnaars werden geselecteerd op basis van de KeyStone Compact™ beoordeling. De 6de editie van de GCCA Awards vond plaats op 13 december in Little Rock, Arkansas, VS, samen met Global Cleantech Summit 2016 en de Reunion of Club de Madrid and P80 Group.

"Opschaling van de commerciële inzet van bewezen technologieën zou wel eens de meest doeltreffende manier kunnen zijn om duurzame doelen te bereiken. Het gaat erom wereldwijd contacten te leggen om lokaal technologische, financiële en managementvaardigheden te ontwikkelen.  Daarom werken wij samen met de GCCA," zegt dr. Alfred Watkins, voorzitter van de Global Solution Summit.  

Elk jaar kiezen de clusterleden van de GCCA hun beste bedrijven om genomineerd te worden voor de Later Stage Awards. Dit jaren waren er meer dan 100 genomineerden en dat aantal werd vervolgens teruggebracht tot de top-10 winnaars. De wereldwijde top 30 werd geselecteerd met behulp van KeyStone Compact™, een suite van hulpprogramma's voor algoritmische zakelijke modelbeleggingsrisicobeoordeling ontwikkeld door de medeoprichter van de GCCA, dr. Peter Adriaens, hoogleraar ondernemerschap en financiën aan de Ross School of Business en CEO van Corymbus Asset Management, een beleggingsadvies- en quantfondsontwerpfirma.  Hij is co-auteur van ’Financial Technology for Industrial Renewal, een thematisch gemengde beleggingsstrategie om grote kapitaaltoewijzingen te mobiliseren in duurzame ontwikkeling.

"Wij zijn bijzonder vereerd Azuri Technologies, samen met de oprichter van de nominerende cluster Cambridge Cleantech Cluster in VK, Martin Garratt, te mogen aankondigen als de winnaar van de GCCA Grand Prize 2016 ", verklaarde Christian Haeuselmann, voorzitter van de GCCA en clustermanager voor swisscleantech. "De GCCA Grand Prize erkent uitzonderlijke positioneringskansen voor het bedrijf, vanwege zijn markt-, industrie- en managementtroeven, ten opzichte van de benchmark."

De top-10 winnaars van de GCCA Awards 2016 en de nominerende GCCA-clusters zijn: Fluidsolids, Bioenergy/Biomaterials (swisscleantech), GreenSynch, Energy Storage/Smart grid (Australië), Magrow, Food/Urban Ag. (Green Way, Ierland, Enervalis, Lighting/Energy Efficiency (Vlaanderen), M-Field Energy, Energy Storage/Smart Grid (Taiwan), CleanSpark -Energy Sorage/Smart Grid (San Diego), SmartWires, Energy Storage/Smart Grid (San Diego), Wirepas, Bioenergy./biomaterials (NIA – Cleantech Finland), WaterTectonics – Water (Washington, VS), Azuri Technologies, Solar/wind (Cambridge Cleantech).  Een volledig overzicht van de top-30 finalisten en alle genomineerden voor de 2016 Later Stage Awards is te vinden op: www.globalcleantech.org/en/custom/company/directory

Over de Global Cleantech Cluster Association (GCCA)

De Global Cleantech Cluster Association (GCCA), een Zwitserse stichting, biedt toegang tot kapitaal, bedrijven, markten en inzichten.  Sinds haar oprichting in 2010 hebben meer dan 50 clusterleden uit de hele wereld, die samen 10.000 bedrijven vertegenwoordigen, zich aangesloten bij de GCCA. Haar visie is om duurzame regionale economische ontwikkeling te stimuleren, op een wereldwijde schaal. De GCCA oogst de kracht van netwerken uit verschillende lokale cleantechclusters in een wereldwijde marktomgeving. Voor meer informatie over de Global Cleantech Cluster Association, ga naar www.globalcleantech.org.

Voor meer informatie:

GCCA, medeoprichter, voorzitter, Christian Haeuselmann
+1 858 228 7696
chris@globalcleantech.org

GCCA, medeoprichter, managementteam, Nina Harjula
+358 50 5180915
nina.harjula@nia.fi