Send by email

Zeven Vlaamse cleantech bedrijven stellen zich voor tijdens seminaries in vier Chinese steden met telkens meer dan 60 deelnemers … het leidde alvast tot een 12-tal concrete verkenningen voor een structurele partnership. Eén Chinese corporate komt in maart naar België om nader kennis te maken met Enprotech.

Jixing, Qindao, Zhengzhou en Beijing: vier Chinese steden op vijf dagen tijd. In elke stad meer dan 60 Chinese geïnteresseerden ontmoeten. Dat is alvast het bewijs van een zeer geslaagde cleantech Invest Roadshow georganiseerd door FIT in samenwerking met FCA en VITO.

Met zeven bedrijven in portefeuille mocht FCA begin december 2017 de interesse wekken van Chinese bedrijven, voornamelijk corporates. De Vlaamse bedrijven waren Derbigum, Enprotech, Exypnos, iLumen, Phibo Industries, Prime Water en XANT.

Sommige Chinese geïnteresseerden maakten de oversteek naar de stad aan de westkust per vliegtuig. Dit was ook het geval voor een groot bedrijf actief in de olie- en gassector. Het liet zijn oog vallen op Enprotech. In maart plant het bedrijf een bezoek aan Vlaanderen om Enprotech te ontmoeten.

De volgende maanden staan in het teken van het verder ontwikkelen van de eerste contacten tussen Chinese bedrijven en de Vlaamse bedrijven.

Beijing, Jixing, Qindao, Zhengzhou … vier maal een volle zaal geïnteresseerde Chinese bedrijven tijdens de Vlaamse cleantech seminaries. De interesse is aanzienlijk!

Informatie

Meer informatie over deze of volgende Cleantech Invest Roadshows? Contacteer FCA via info@fca.be.