Send by email

Van 28 november tot 2 december nam FCA deel aan de EU-China Gateway Mision / Business Avenues, een initiatief van de Europese Commissie om Europese bedrijven te helpen bij het uitbouwen van lange termijn zakenrelaties met Aziatische partners. Niet alleen voor ‘beginners’, ook doorwinterde Azië kenners komen aan hun trekken!

EU-China Gateway Mission / Business Avenues organiseert sectorspecifieke, zakelijke werkbezoeken van telkens één week aan Korea, Zuid-Oost Azië, China en Japan. Deelnemende Europese bedrijven profiteren van een reeks diensten zoals coaching, logistieke omkadering en financiële steun.

Doel van de missie naar Beijing in het najaar van 2016 was het initiatief voor te stellen aan belangrijke sectoriële en overheidsgebonden belanghebbenden. FCA zette, samen met Cambridge Cleantech, Cleantech Bulgaria, South Poland Cleantech Cluster, en het European Cluster Collaboration Platform, mee haar schouders hieronder om van dit initiatief een succes te maken. Uiteraard namen deze cleantech clusters de gelegenheid om de Europese technologieën aan een geïnteresseerd publiek voor te stellen.

Op het programma stonden o.a. ontmoetingen met:

  • Beijing Association of Ecological Design and Green Manufacturing Promotion
  • Beijing Investment Promotion Bureau
  • Technology Department of Foreign Economic Cooperation Office of the Ministry of Environmental Protection
  • China Energy Conservation and Environmental Protection Group
  • Chamber of Commerce of Jiangsu Province
  • EU SME Centre
  • Alliance of Green Manufacturing Technology Innovation

De Missie sloot af met een networking event georagnasieerd door de Delegation of the European Union to China.

  

Enkele Europese Cleantech clusters waaronder FCA namen deel aan de EU-China Gateway Mission eind 2016. FCA stelde er de Vlaamse cleantech power voor evenals de mogelijkheden voor samenwerking.
 

Meer informatie over de Business Avenues naar de genoemde regio’s vindt u hier.
Voor overige informatie kan u FCA contacteren: info@fca.be