Send by email

 

Na 14 jaar lang een tour te hebben gemaakt langs tien verschillende landen, komt het vlaggenschip van Cleantech Group, het Cleantech Forum Europe naar Vlaanderen, waar het met trots zal worden georganiseerd in Antwerpen van 14 tot 16 mei 2018. Wat zit er voor u in?

 


 

Veel Vlaamse bedrijven kennen het EU Cleantech Forum 2018 al!

Zoals Avantium (zie hierna), Biolectric, Harsonic, The Sniffers, Nimera en Ikaros Solar. Deze bedrijven waren aanwezig op eerdere edities van het EU Cleantech Forum en hebben gebruik gemaakt van de voordelen die het forum te bieden heeft. We vatten deze voordelen hieronder samen.

Ongeëvenaard netwerken op het gebied van cleantech

Het forum is een unieke kans voor het Vlaamse cleantech ecosysteem om zich te presenteren aan het Europese en wereldwijde industriële netwerk. Hier zult u in contact komen met multinaltionals, investeerders en potentiële business partners, klanten en mentors. Het Forum biedt een unieke kans om op één locatie vertegenwoordigers uit 25 landen te ontmoeten die allemaal erop gericht zijn óf toonaangevende en leidende cleantechbedrijven te ontwikkelen óf om partnerschappen aan te gaan of te investeren in dergelijke bedrijven. Met zijn 14-jarig bestaan brengt het evenement innovatieleiders uit de energie-, telecom- en elektriciteitssector, de transport-, landbouw-, geavanceerde materialen- en chemische sector samen. Kortom, de industrie van de toekomst!

Leermogelijkheden

De oude industriële kaart wordt hertekend en gevestigde waarden worden verstoord door een aantal megatrends, zoals de verplichting om "meer met minder" te doen (minder input, minder kosten, minder milieueffecten). Internationale en Vlaamse opinieleiders zullen hun mening delen over welke weg de diverse sectoren op gaan en hoe cleantechinnovaties het industriële concurrentievoordeel van bedrijven en landen beïnvloeden.

Deal flows – deal flows – deal flows!

Cleantech Forum Europe brengt de grootste groep van investeerders in Europa samen die zich richten op het cleantech thema. De risicokapitaalinvesteerders en investerende bedrijven die het forum bijwonen, hebben samen miljarden euro's aan risicokapitaalfondsen beheerd en duizenden investeringen gedaan. Cleantech Forum Europe geeft u de kans om het uitgebreide netwerk van investeerders te ontmoeten dat uw bedrijf of fonds naar nieuwe niveaus kunnen tillen, net als wij gezien hebben bij bijvoorbeeld Avantium (nu een beursgenoteerd bedrijf) nadat het zich op Cleantech Forum Europe voorstelde.

"De waarde van het Cleantech Forum voor Avantium kan het best worden aangetoond door het feit dat wij onze laatste financieringsronde van € 30 miljoen hebben afgesloten met een hoofdinvesteerder die wij voor het eerst hebben ontmoet op het Cleantech Forum, waar hij onze presentatie zag." Frank Roerink, CFO, Avantium

Was u nog niet van plan naar dit EU Cleantech Forum 2018 in Antwerpen te kijken, te komen, of er mee uw schouders onder te zetten? Het belooft uitdagend en inspirerend te worden en het zal u in contact brengen met nieuwe business partners, investeerders, klanten of collega's.

Enkele iconische locaties zijn al bevestigd, zoals de Marmeren Zaal van het FMCCA en een uniek galadiner in het nieuwe Justitiepaleis, belooft het Forum ook een aangename en indrukwekkende ervaring te worden!

Als u meer wilt weten over hoe u kunt meedoen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze lokale partner Flanders Cleantech Association FCA