Send by email

India’s grootste producent van aardolie en aardgas – ONGC – heeft de cleantech oplossingen van het Lierse bedrijf Europem gekozen voor de modernisering van haar grootste productie-installatie in India.

Op 27 juli werd het project opgestart met een traditionele Bhumi Poojah in het bijzijn van de Consul van het Belgisch Consulaat in Mumbai, dhr. Peter Huyghebaert, de afgevaardigd bestuurder van Europem, dhr Marcel Goemans en de ONGC Executive Director, dhr S. K. Panday.

Vlaamse technologie zal in India zorgen voor de ontzwaveling van de afvalgassen van de ONGC installaties in Uran, nabij Mumbai. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van de geavanceerde thermische oxidatietechnologie die ontwikkeld werd door het gespecialiseerde ingenieursbureau uit Lier.

Deze “Enhanced Reactive Thermal Oxidation” (ERTO) technologie werd ontwikkeld om een antwoord te bieden op de uitdaging om milieutechnologie te koppelen aan energie-efficiëntie.  Traditionele milieutechnologieën – zoals lucht- en waterzuiveringsinstallaties – zijn grote energieverbruikers waardoor het oplossen van een lokaal milieuprobleem resulteert in een negatieve bijdrage aan de klimaatsverandering. De ERTO technologie elimineert de zwavelemissies en verbruikt slechts een zeer kleine hoeveelheid energie om het proces te sturen.

Europem zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de installatie. De werkzaamheden zijn gestart in juli en de installatie zal operationeel zijn begin van de zomer van 2017.

Europem heeft haar eerste project in India gerealiseerd in 2013. In 2014 heeft het ambitieuze bedrijf uit Lier Europem India Pvt Ltd opgericht. De intense samenwerking tussen de Vlaamse en Indische ingenieurs heeft op zeer korte termijn ervoor gezorgd dat Vlaamse technologie een nieuwe markt heeft gevonden in groeiland India.

Momenteel voert Europem projecten uit in België, Frankrijk, Nederland, Finland, Ecuador, Golfregio en Zuid Afrika. Europem haalt 75% van haar omzet uit het buitenland, waarvan ca 50% in landen buiten Europa.

      

Marcel Goemans, afgevaardigd bestuurder Europem, breekt kokosnoot voor Vlaamse Cleantech in Inda.

Inwijdingsceremonie Bhumi Poojah

 

Bedrijfsprofiel: