Send by email

Van 29 tot 30 maart 2017 nam FCA deel aan het Staatsbezoek van Hunne Koninklijke Hoogheden de Koning en de Koningin van België aan Denemarken. FCA noteerde enkele Belgisch-Deense opportuniteiten.

Op het vlak van duurzaamheid vertonen België en Denemarken immers heel wat gelijkenissen. Dit kwam duidelijk aan bod tijdens de presentaties van de Workshop “Sustainable energy and Smart Cities”.

België en Denemarken zijn beiden volop bezig aan een groene transitie met focus op grondstofefficiëntie, hernieuwbare energie, en oplossingen voor slimme steden. Deze transitie moet de leefbaarheid van steden verhogen en hun ecologische voetafdruk verminderen.

Doel van de workshop was Belgische en Deense partners te inspireren voor verdere samenwerking. Diverse boeiende projecten vinden reeds plaats, en o.a. op het vlak van warmtenetten, recyclage van afval en slimme steden worden nieuwe opportuniteiten aangeboord.


Presentaties van EnergyVille (Erik De Schutter, VITO), Philip Heylen (ISVAG) en Jiska Verhulst (Vlaanderen Circulair) schetsen het potentieel voor samenwerking tussen beide regio’s op het vlak van district heating en waste-to-resources

Maar zoals dat meestal gaat tijdens missies met een business delegatie onder de deelnemers, vielen ook tussen de deelnemers interessante mogelijkheden voor samenwerking te rapen. In dit verband maakt FCA graag de mogelijkheden van Belfius en haar Smart Belgium project wereldkundig.

Zo schetste Marc Raisière, CEO van Belfius, de context en strategie van het Belfius project “Smart Belgium”. Thema’s die bijzondere aandacht genieten zijn: circular economy, eco-system, energie, milieu, mobiliteit, onderwijs, stadsontwikkeling en zorg. Heel wat cleantech dus! Met een holistische aanpak wenst de bank haar engagement naar Belgische klanten en de samenleving waar te maken. Concreet gaat dit over consultancy en alternatieve financieringsoplossingen. 

Dirk Gyselinck, Head of Public & Corporate Banking, illustreerde aan de hand van inspirerende getuigenissen enkele voorbeelden uit het werkveld.

Ook in de Sustainability workshop, zette  Karmen Wijnant, Head of Client Development, Marketing Public & Corporate Banking, enkele voorbeelden in de kijker.

Wie zich graag laat inspireren door de Belfius mogelijkheden en financieringsoplossingen, vindt hieronder de presentaties van Belfius:

 
Tijdens het Staatsbezoek deed Belfius haar Smart Belgium project uit de doeken: diverse getuigenissen en interessante financieringsmogelijkheden kwamen aan bod