Send by email

Steeds meer meten bedrijven uit alle sectoren online en realtime  diverse parameters tijdens het productieproces. Sensoren en actuatoren helpen grondstoffen en energieverbruik besparen terwijl performantieparameters even nauwkeurig opgevolgd worden en uitval, afval of defecten vermeden worden.

Deze “Green Industrial Internet of Things” of “Green IIoT” dringt door in de productieprocessen van alle sectoren, en beperkt zich dus niet enkel meer tot de ‘klassiekers” zoals het meten van de kwaliteit van de lucht-, water-, bodemgesteldheid. Op het EU Cleantech Forum 2018 zullen alvast twee bedrijven samen met FCA een programma-deel rondom deze belangrijke (r)evolutie vormgeven!

Tijdens het EU Cleantech Forum 2018 zal Green IIoT alvast een plaats krijgen in het programma. Dirk De Boever van Finindus  is alvast enthousiast om een sessie omtrent het thema te hosten en samen met anderen verder vorm te geven: “Als investeringsbedrijf opgericht door ArcelorMittal en Vlaanderen, zoeken we investeringsopportuniteiten in materialen, materiaalverwerking en duurzame industriële productie. In elk van deze domeinen zien we dat digitale technologieën nieuwe mogelijkheden bieden gaande van o.a. de efficiënte ontwikkeling van nieuwe materialen (computational en high-throughput development), het verbeteren van veiligheid in de werkomgeving, het beter beheersen van productieprocessen, het optimaliseren van logistieke bewegingen, het monitoren van industriële assets (predictive maintenance) tot het verlengen van de levensduur van stalen structuren. ArcelorMittal is een partner in dit proces en komt hierdoor in contact met jonge, beloftevolle technologiebedrijven. Voor de technologiebedrijven biedt een direct contact met een industriële speler als ArcelorMittal een uitgelezen kans om hun technologie te valideren en eventueel in een project te worden betrokken waardoor hun ontwikkeling wordt versneld. Deze interactie is natuurlijk ook voor Finindus als investeerder zeer waardevol “.

Exypnos heeft de technologie uitgevonden en geoctrooieerd om polymeer modules voor vaste transparante auto-dakramen efficiënter te produceren. Johan Van Dijck van Exypnos“Dankzij onze gepatenteerde technologie bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun bestaande twee-stappen proces te herleiden naar één energie- en kostefficiënte stap, waarbij de in hun proces gebruikte silicone mallen volgens een circulair business model worden aangeboden.  Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de Exypnos-strategie: de samenstelling van de door ons geproduceerde silicone mallen werd in die mate geoptimaliseerd, zodanig dat in combinatie met het gebruik van een meer milieuvriendelijk lossingsmiddel op waterbasis, een beduidend langere applicatieduur bekomen werd.”


In een slim gemonitorde digitale fabriek gebruiken we minder energie, water, grondstoffen, …
en creëren we minder afval. Een geslaagd huwelijk tussen Cleantech en Industrie 4.0!

Biedt jouw bedrijf innovatieve concepten die industriële productieprocessen efficiënter en duurzamer kunnen helpen maken? Mogelijk kan je samen met ons verder werken aan een workshop omtrent Industrial IoT op het EU Cleantech Forum 2018. Laat het ons weten en neem contact op met FCA of onze co-Hosts Dirk De Boever en Johan Van Dijck.

CONTACT

Dirk DE BOEVER
Head of Investments

Hans MAENHOUT
Investment Director

A: Pres.J.F.Kennedylaan 3, 9060 Zelzate
T: +32 9 345 12 11
M: contact@finindus.be 

Johan Van Dyck
Johan Van Dyck
CEO
Exypnos
Kasteleinstraat 13, 9150 Kruibeke, België
T : +32 3 647 08 64
E: johan@exypnos.be
W: www.exypnos.be