Send by email

Nadat VITO voor zijn cleantech-kennis door regeringen en belanghebbenden in het Midden-Oosten voor verschillende pilotprojecten was aangetrokken, start VITO nu een dochteronderneming in Qatar. Dit is het tweede regionale VITO-bedrijf na VITO Asia. Wat betekent dit voor u als Vlaamse cleantech-provider?

VITO Middle East LLC. Dit is het tweede regionale VITO-bedrijf na VITO Asia.

Met VITO Middle East richt VITO zich op Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Het besluit om VITO Middle East op te zetten is al in september 2015 genomen en in februari 2016 waren de administratieve procedures voor de vestiging in het Qatar Financial Centre (QFC) ook afgerond.

De bestuursleden van VITO Middle East zijn Dirk Fransaer, Walter Eevers en Gerd Nonneman; de laatste is de decaan van Georgetown University, School of Foreign Service in Qatar en een specialist in Midden-Oostenpolitiek.

Het bedrijf is reeds geheel operationeel met Walter Buydens als CEO en Alejandro Bru Garcia als de nieuwe Business Development Manager. Alejandro werkt sinds 1 februari 2016 voor VITO Middle East. Hij heeft een MBA in internationale handel, een BA in vertalen Engels/Arabisch/Spaans en een universitaire opleiding Arabische cultuur. In zijn vorige baan werkte hij voor het Spaans economisch en commercieel kantoor in Doha.

Met VITO Middle East zal VITO niet alleen zijn eigen projecten kunnen ontwikkelen, het zal ook geïnteresseerde Vlaamse KMO’s naar de regio toetrekken via het door VITO gestuurde FCA-platform (Flanders Cleantech Association).


Toespraak van Dirk Fransaer voorafgaand aan de officiële opening van het nieuwe VITO Middle East LLC kantoor