Send by email

De Europese Commissie zet momenteel alle zeilen bij om met diverse instrumenten en steunmechanismen circulaire economie te promoten. In onze regio blijken diverse geavanceerde circulaire concepten reeds realiteit in de praktijk. Zelfs de zoektocht naar het hoogwaardig valoriseren van plastic stromen levert resultaten op: met veel plezier onthalen we INDAVER als zilveren sponsor voor ons EU Cleantech Forum 2018.

Meer doen met minder, de materialen die we vandaag gebruiken zijn de grondstoffen voor de toekomst, valorisatie van materialen end-of-life, … Daarbij gesteund door een consequent beleid, met bijhorende monitoring en controle van OVAM, zoeken en vinden onze bedrijven innovaties die het mogelijk maken materialen te recycleren, te valoriseren en – wie weet – ooit in een oneindige cirkel te krijgen van hergebruik. Op die manier werd onze regio kampioen op het vlak van recyclage en zetten onze bedrijven wereldwijd de toon op het vlak van circulaire economie.

Indaver zal de rol van thought leader op zich nemen en haar concepten op het vlak van geïntegreerde materialenkringlopen tot op het moleculaire niveau toelichten. Het bedrijf zal op het EU Cleantech Forum in Antwerpen de eerste tipjes van de sluier oplichten omtrent hun plastics-to-chemicals project.


Paul De Bruycker, CEO Indaver: “In een circulaire economie staat het woord economie niet voor niets. Economie is gestoeld op waardecreatie. De circulaire economie kan niet leven op subsidies of regelgeving alleen. Men moet een product maken of een dienst produceren waar iemand bereid is voor te betalen. Diegene die een gerecycled materiaal terug gebruikt moet daarop ook kunnen vertrouwen. Dat betekent dat gebruiksgemak, betrouwbaarheid en veiligheid van het gerecycled product eveneens van groot belang zijn.”

 


Erik Moerman, Business Development Manager Indaver IWS (Industrial Waste Services): “Ons Indaver Molecule Management® tilt recycling naar een hoger niveau. Met Indaver Molecule Management® recupereren we de kleinste bouwstenen uit chemisch en farmaceutisch afval. We recupereren momenteel moleculen zoals jodium, edelmetalen en zeldzame aardmetalen. Op grotere schaal werken we aan de recuperatie/recycling van zoutzuur (ARP, IndaChlor®). In ons meest recente project plastics-to-chemicals gaan we grondstoffen terugwinnen uit moeilijk te recycleren plastics.”Wil je samen met FCA, Indaver en Derbigum, mee vorm geven aan het programmaonderdeel rond circulaire economie en materialenkringlopen, neem dan zo snel mogelijk contact op met hen of FCA.


Als we naar de volgende stap in de circulaire economie wensen te gaan, zullen we meer en meer op het niveau van moleculen moeten denken.

Contact

Erik Moerman
Business Development Manager IWS
Indaver nv, Ketenislaan 1, Haven 1548, B - 9130 Kallo
T: +32 3 575 67 24 - E: erik.moerman@indaver.com