Send by email

Overal ter wereld spelen mensen kaart en de kans is zeer groot dat het met Cartamundi-kaarten is! Cartamundi is ook een nauw aan ons hart liggend voorbeeld van slimme digitalisering van onze spel- en amusementindustrie. Duurzaamheidskwesties vormen een constante zorg voor het gedrukte marktaandeel. 100% FSC (Forest Stewardship Council) goedgekeurde activiteiten en producten, en een Milieucharter opgesteld in nauwe samenwerking met de Belgische overheid zijn het resultaat van deze zorg.

Cartamundi werd opgericht 1970 en kan bogen op bijna 250 jaar ervaring in de productie en verkoop van speelkaarten en kaarten voor spellen. Deze kaarten worden geproduceerd in het hoofdkantoor van Cartamundi, dat gevestigd is in Turnhout, in België. De groep boekte een omzet van 251 miljoen euro in 2015 met 2108 werknemers, fabrieken in België, Frankrijk, Duitsland, het VK, Polen, de VS, Brazilië, Mexico, India en Japan, en 14 verkoopkantoren wereldwijd.

In 2008 werd het bedrijf bekroond tot 'Onderneming van het Jaar' en in 2015 was de CEO van Cartamundi, Chris Van Doorslaer, de ‘Manager van het Jaar’.

Cartamundi heeft een eigen retailcollectie met licentiekaarten (zoals Disney®, James Bond®, Hasbro®, ...). Het is ook bekend voor zijn promotionele kaartencollectie, casinokaarten, verzamelkaarten (bv. Magic: the Gathering!®, Yu-Gi-Oh!®), kaarten voor spellen (zoals Uno®, Monopoly®) en de nieuwe iCards. Deze iCards verbinden fysieke kaarten met de virtuele wereld van internet, smartphones, spelconsoles, ... De missie van Cartamundi is "het delen van de magie van samen spelen".

Vandaag is Cartamundi de wereldwijde marktleider in de productie van speelkaarten, kaarten voor spellen en bordspellen. Om dit tot stand te brengen heeft Cartamundi twee productievestigingen overgenomen van HASBRO, een van de meest befaamde productiebedrijven van bordspellen wereldwijd. Daarnaast is Cartamundi ook begonnen met het verbeteren van bestaande spellen, waarmee het inspeelt op de behoeften van een consumentenmarkt die schreeuwt om leuke, snelle en gemakkelijk te spelen spelletjes.

Maar bovenal wil Cartamundi een stap verder gaan dan de basisdoelstellingen van het bedrijf. Het bedrijf is ervan overtuigd dat het de maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft om zorg te dragen voor de aarde, haar bewoners en het milieu. Daarom kiest Cartamundi bewust voor milieuvriendelijke producten en materialen: groen, gerecycleerd of biologisch afbreekbaar papier en dito verpakking en folie; plantaardige inkten en vernis op basis van water…. Bovendien monitort en controleert Cartamundi actief zijn energieverbruik en slaagt er zo in om met een minimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen te produceren. Cartamundi wil zijn steentje bijdragen aan de verbetering van ieders levenskwaliteit.

Het uitgangspunt is altijd de juiste keuze van karton, die het verschil maakt. Hij is immers bepalend voor het speelcomfort, de kwaliteit en de sterkte van de kaarten. Er valt veel te zeggen over de juiste keuze van karton voor een kaartspel. Een eerste zorg is een optimale bescherming tegen het "gluren" op de kaarten van de tegenstanders. Daarvoor wordt een sandwichstructuur met een grafietkern gebruikt, zodat niemand door de kaarten kan zien. De kaarten zijn gelamineerd: twee lagen papier die samengevoegd zijn met een lichtdichte kleeflaag. Cellulosekarton is een zeer efficiënt drukmateriaal. Het is goedkoper dan speelkaartkarton en net zo sterk, maar iets meer transparant. Dit materiaal is ideaal voor kaartspelen voor kinderen of promotiemateriaal. Cartamundi toont zijn respect voor het milieu in zijn keuze van papier en karton. Daarom kan het materialen aanbieden die goedgekeurd zijn door het FSC (Forest Stewardship Council) en het PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes). Deze internationale organisaties ondersteunen het behoud van de bossen en verantwoord bosbeheer. Zeg nooit meer: het is maar een kaartspel!

Voor meer informatie: http://www.cartamundi.be/


CONTACT

Cartamundi
Visbeekstraat 22
B-2300 Turnhout

Tel. +32 (0)14 42 02 01
Fax. +32 (0)14 

42 82 54