Send by email

Op 24 november verzamelde heel wat Vlaamse cleantechpower bij FCA in Berchem om er de Chinese delegatie uit Tianjin te ontmoeten. Deze delegatie bestond uit leden van het Tianjin Academy for Environmental Sciences (TAES) en het Tianjin Environmental Protection Bureau (EPB).

De Vlaamse bedrijven kwamen met een tweeledig doel. Enerzijds wensten ze meer uitleg over de projectopportuniteiten in Tianjin, die zich situeren in de sectoren van de chemie, papier, oppervlaktebehandeling, rubber, slachterijen, textiel, enz….  Anderzijds wensten ze hun cleantechoplossingen aan de Chinese vertegenwoordigers te presenteren. Onder hen Applitek, Europem, Liquisol en Waterleau. Ook de voor havens heel relevante projecten “Hooge Maey” en “AMORAS”, een samenwerkingsverband tussen DEME, Jan De Nul, Envisan en DEC, kwamen aan bod. 

De opportuniteiten voor cleantech in de haven van Tianjin zijn legio. Het industrieel ontwikkelde noordoosten van China, geldt als een belangrijke toegangspoort tot Beijing. Tianjin zelf is China’s 4de stad na Shanghai, Beijing en Guangzhou.

In september 2013 ondertekende het Vlaamse VITO in Beijing een Memorandum of Understanding met het Tianjin Academy for Environmental Sciences (TAES), dat goede relaties onderhoudt met het Environmental Protection Bureau (EPB). Het is in het kader van deze MoU dat de delegatie in Vlaanderen op studiereis is. FCA greep de kans om de Vlaamse cleantechindustrie in contact te brengen met deze beslissingnemers uit China.

Een volgende delegatie uit Tianjin wordt verwacht in de 2de week van januari 2015. Jouw clean technologie dan in de kijker zetten? Neem dan asap contact op met FCA!

Ter gelegenheid van het bezoek van de Chinese delegatie uit China, kwamen Vlaamse cleantechbedrijven samen bij FCA in Berchem.