Send by email

We kennen het Vlaamse MIKO vooral van de bij velen geliefde PURO, haar koffiesystemen, espressomachines, warme drankautomaten, fris- en snackautomaten, koffie en bijproducten (koekjes, melk, suiker, thee, soep, ...), tele-besteldienst en technische service. Minder bekend is het zusterbedrijf MIKO PAC dat gespecialiseerd is in hoogwaardige kunststofverpakkingen voor de voedingssector. Beide bedrijven sparen kosten noch moeite om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

MIKO is met 909 medewerkers en een omzet van 160 miljoen euro al meer dan 200 jaar actief in koffieservice (52,7 %) en sinds een 40-tal jaren in kunststofverpakkingen (47,3 %). Het bedrijf werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel.

We kennen MIKO inderdaad vooral van haar koffiesystemen, espressomachines, warme drankautomaten, fris- en snackautomaten, koffie en bijproducten (koekjes, melk, suiker, thee, soep, ...), tele-besteldienst en technische service. Minder bekend is het zusterbedrijf 

MIKO PAC dat gespecialiseerd is in hoogwaardige kunststofverpakkingen voor de voedingssector. Beide bedrijven sparen kosten noch moeite om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Als geen ander combineert kunststof enerzijds tal van voordelen en mogelijkheden qua gewicht, stootvastheid en hygiëne. Anderzijds is kunststof helaas quasi onverwoestbaar en amper biologisch afbreekbaar.

Bij MIKO PAC beseft men dit. De resem aan initiatieven om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden is dan ook enorm.  Zo wordt elk teveel aan materiaal uit het productieproces gerecycleerd tot nieuwe grondstof, waardoor MIKO en MIKO PAC vrijwel geen afval produceren. Voor wat betreft het kunststof, volgt MIKO de laatste ontwikkelingen op het vlak van milieuvriendelijke kunststoffen en productiemethoden.

Miko Pac investeert in het milieu en de toekomst.  Enerzijds werkt zij aan producten met bestaande bio-afbreekbare  grondstoffen.  Anderzijds ontwikkelt Miko Pac samen met externe partners nieuwe bio gebaseerde toepassingen

De warmte geproduceerd door de luchtdrukmachines wordt gebruikt om de productieruimtes, opslagruimte en kantoren te verwarmen in de winter. Dit betekent een besparing van meer dan 20.000 liter brandstof per jaar. De ontwikkelingen van lichtere verpakkingen, de voortdurende zoektocht naar duurzame grondstoffen, het beperken van energieverbruik en de inzet van hernieuwbare energiebronnen zoals de zonnecollectoren op de nieuwe bedrijfshal, ziehier de rest van het recept van MIKO om minder grondstoffen en energie te gebruiken.
 
En dan hadden we het nog niet over het PURO koffieconcept waarbij op een duurzame manier met koffietelers wordt omgegaan, en de samenwerking met de natuurbeschermingsorganisatie World Land Trust waarbij heden reeds 75 miljoen m2 regenwoud ter bescherming werd aangekocht.
 
Puro Fairtrade koffiebonen worden met de grootste zorg geteeld en geoogst. De koffieboer krijg dan ook een eerlijke prijs voor zijn product.
 
 
 
 
 
Contactgegevens:

 

Van Tilborg Frans
CEO
MIKO Groep
Steenweg op Turnhout 160
B-2360 Oud Turnhout
T: +32 14 46 27 70
E: info@mikocoffee.com

Carlier Franky
Preventieadviseur/Milieucoördinator
MIKO nv
Steenweg op Turnhout 160
B-2360 Oud Turnhout
T: +32 14 408 516
E: franky.carlier@miko.be

                  

Meer informatiewww.purocoffee.com  -  www.puroathome.com -  www.mikopac.com