Send by email

Het belang van een overheidsgedreven investeringsmaatschappij voor zowel private investeerders als bedrijven zelf kan niet overschat worden. Fier en tevreden kondigen we dan ook aan dat Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) mee de schouders zet onder het EU Cleantech Forum 2018.

De deelname van PMV maakt het mogelijk dat belangen als werkgelegenheid, verankering en het inzetten op speerpuntsectoren mee in de weegschaal liggen bij de evaluatie van een investeringsdossier. Bovendien vermindert hun aandeel de risico-perceptie van een investeringsdossier.  We peilden Roald Borré naar zijn verwachtingen van het EU Cleantech Forum 2018, waar PMV zowel met bedrijven als investeerders in contact wenst te komen.

Wat is het belang van PMV voor bedrijven én private investeerders?

Roald Borré, Head of Equity Investments: PMV heeft de voorbije jaren in Cleantech duidelijk de keuze gemaakt om samen met andere marktpartijen te bouwen aan industriële verhalen. Wij doen dit vanuit het perspectief van de onderneming met een echt lange termijndoel. Het is onze overtuiging dat duurzame waardecreatie in deze sector pas overeind blijft als het industriële project klopt. Daardoor zijn wij niet alleen een betrouwbare partner voor ondernemingen, maar ook een kapitaalkrachtige co-investeerder die beschikt over een breed arsenaal aan financiële middelen zoals kapitaal, (achtergestelde) leningen en waarborgen. Bovendien werken we met alle soorten partijen samen, zowel financiële als industriële.

Welke cases kent u en op welke wijze zorgde PMV voor de hefboom?

Roald Borré: De voorbije jaren hebben wij in enkele schitterende bedrijven in deze sector geïnvesteerd. Denken we maar aan FRX Polymers, Borit, Avantium of Kebony. Dit laatste is een Noors bedrijf dat dennenhout via een gepatenteerd en ecologisch proces omvormt tot een alternatief voor tropisch hardhout. Het bedrijf zocht naast middelen ook een locatie om een tweede fabriek te bouwen. Onze investering was deel van een totaalpakket van kapitaal, achtergestelde leningen, bankfinanciering, waarborgen en subsidies dat er voor gezorgd heeft dat de fabriek nu in de haven van Antwerpen staat.


Van links naar rechts: FRX Polymers, Borit en Avantium

Wie hoopt u op het EU Cleantech Forum te ontmoeten? Welke cleantech thema’s genieten u bijzondere aandacht?

Roald Borré: Internationale events van het niveau van het Cleantech Forum zijn de uitgelezen gelegenheid om ons netwerk uit te breiden, zowel qua bedrijven als qua co-investeerders en partners voor onze (potentiële) portefeuillebedrijven.

Contact

Borré Roald
Head of Equity Investments
ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV)
Oude Graanmarkt 63 – 1000 Brussel
T: +32 2 229 52 30
E: roald.borre@pmv.eu
@PMVnv