Send by email

Londen (VK), 31 oktober 2017 – Flanders Cleantech Association (FCA) kondigt met trots aan dat één van haar leden, Smappee, de winnaar is van de Global Cleantech Cluster Association (GCCA) Later Stage Award in de categorie ‘Green Building’.

Smappee biedt slimme, eenvoudige en inspirerende energiemonitoring. Wat Shazam voor muziek is, is Smappee voor energieverbruikende toestellen. De energiemonitor van Smappee herkent alle essentiële apparaten bij u thuis en vertelt u precies hoeveel ze verbruiken. Voor meer comfort, een beter inzicht en duurzame energiebesparingen tot 30 procent. Managing Director Stefan Grosjean: “Het is voor ons een eer deze erkenning van de GCCA te mogen ontvangen. Het is de bekroning van het voortdurende harde werk van ons uiterst gedreven team de afgelopen 5 jaar. We blijven in onze mensen en in de innovatie van onze producten investeren om hun gebruikers de best mogelijke ervaring te kunnen bieden. Zo hopen we dat ze hun enorme potentieel kunnen realiseren en gezinnen erbij kunnen helpen het gedecentraliseerde slimme energienetwerk echt te ondersteunen.”


10 clustermanagers uit de tien winnende regio’s en de organisatoren van de GCCA Later Stage Awards kwamen in Londen samen bij KPMG waar ook de Cambridge Venture Day plaatsvond

The Award

De Global Cleantech Cluster Association (GCCA) heeft de Global Top 10 Winners [top 10 wereldwijde winnaars] aangekondigd van de 7de GCCA Later Stage Awards 2017, die samen met de Cleantech Venture Day in Londen in het VK op 31 oktober werden georganiseerd. Deze gevestigde bedrijven zijn afkomstig uit belangrijke cleantechsectoren: van zonne-energie, energieopslag en cleanweb tot verlichting, energie-efficiëntie, mobiliteit, stedelijke agricultuur en water. De top 10 winnende bedrijven werden geselecteerd uit genomineerden van de belangrijkste GCCA cleantechclusters over de hele wereld en hun 10.000 leden. Elke genomineerde werd vervolgens beoordeeld aan de hand van de KeyStone Compact™-methodologie voor het meten van zakelijke risico’s. Iteros uit San Diego, Californië werd bekroond met de GCCA Award 2017 Grand Prize. Op de 2de plaats stond HUB Controls uit Dublin, Ierland, en Origami Energy uit Cambridge in het Verenigd Koninkrijk stond op de 3de plaats.

De top 10-winnaars van de GCCA Later Stage Award 2017 en de nominerende GCCA-clusters zijn, onder andere: Iteros/San Diego Californië, HUB Controls/Ierland, Origami Energy/Cambridge Verenigd Koninkrijk, Banyan Nation/India, BestMile/Zwitserland, EcoRobotics/Zwitserland, Smappee/Vlaanderen, Sulapac/Finland, Visedo/Finland, Wattwatchers/Australië.

“De 11de Cleantech Venture Day, die voor het eerst in Londen werd gehouden, was een groot succes en was volledig uitverkocht. Naast de fantastische GCCA Award-winnaars dienden meer dan 50 bedrijven een aanvraag in voor de twintig presentatieslots. Het is echt de beste gelegenheid voor investeerders en bedrijven om het beste wat cleantech te bieden heeft te ontdekken”, aldus Nina Harjula, medeoprichtster en bestuurslid van de GCCA en bestuursvoorzitster van NIA.  

“De 2017 Global Top 10 hebben aangetoond investeringswaardig te zijn en te beschikken over een sterke productdifferentiatie, schaalbare bedrijfsmodellen en tractie op de markt”, verklaarde dr. Peter Adriaens, hoofdjurylid van de GCCA Later Stage Awards en ontwikkelaar van Keystone Compact™. “Onder de 2017 Global Top 10 bevinden zich een aantal van ’s werelds meest begeerde en veelbelovende investeringswaardige cleantechbedrijven binnen onze GCCA-ledenclusters. Een voorbeeld is Visedo uit Finland, een top 10-winnaar dit jaar: zij kondigden één dag na de prijsuitreiking aan dat ze door Danfoss uit Denemarken waren aangekocht.” Voor meer informatie over de evaluatietool kunt u terecht op https://www.corymbus.co.

De grootschalige commerciële ingebruikname van bewezen duurzame technologieën is al sinds 2010 een belangrijke focus van GCCA. “We geloven dat deze bedrijven pioniers zullen zijn bij het ontwikkelen van oplossingen om Sustainable Development Goals (SDG’s [duurzame ontwikkelingsdoelen]) waar te maken. We moedigen u aan met hen in zee te gaan en zo uw voordeel te halen uit hun unieke services en bedrijfsmodellen”, aldus Christian Haeuselmann, voorzitter van de GCCA en oprichter van YODEL HUB in Zwitserland.

Over de Global Cleantech Cluster Association (GCCA)

De Global Cleantech Cluster Association (GCCA), een Zwitserse stichting, biedt toegang tot kapitaal, bedrijven, markten en inzichten. Sinds haar oprichting in 2019 hebben meer dan 50 lidclusters uit de hele wereld, die samen 10.000 bedrijven vertegenwoordigen, zich aangesloten bij de GCCA. Haar visie is om duurzame regionale economische ontwikkeling te stimuleren, op een wereldwijde schaal. De GCCA oogst de kracht van netwerken uit verschillende lokale cleantechclusters in een wereldwijde marktomgeving. Voor meer informatie over de Global Cleantech Cluster Association kunt u terecht op www.globalcleantech.org.

Contactpersoon:

Over Flanders Cleantech Association (FCA)

Flanders Cleantech Association (FCA) is het internatiseringsplatform van de Vlaamse cleantechindustrie. Ze brengt meer dan 220 bedrijven samen die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling en het aanbod van duurzame technologieën wereldwijd.  FCA richt zich voornamelijk op Energie, Materialen en Chemie & Milieu.

Met de steun van de Vlaamse onderzoeksinstelling VITO - die wereldwijd actief is - en partners als o.a. Flanders Investment & Trade (FIT) en invloedrijke internationaal opererende cleantech netwerken, draagt FCA ertoe bij samenwerkingen tot stand te brengen tussen Vlaamse ondernemingen en hun internationale tegenhangers. Het uiteindelijke doel is om win-winsituaties te creëren en om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van duurzame technologieën.

Bedrijven die lid zijn van de FCA kunnen onderverdeeld worden in zes invloedrijke groepen: Blue Growth en Blue Energy -  Innovatieve Waterbeheersoplossingen - Bio-energie - Duurzame Chemie - Afvalbeheer, Slim Materialenbeheer en Circulaire Economie - Energie-efficiëntie voor Smart Cities, Smart Buildings en Smart Industries

Website: www.fca.be

Contact:

Bedrijfsprofiel: