Send by email

Flanders Cleantech Association (FCA) kondigt met fierheid aan dat één van haar leden, Smappee, de winnaar is van de Global Cleantech Cluster Association (GCCA) Later Stage Award in de categorie ‘Green Building’. De uitreiking van de Award vond plaats tijdens de Cleantech Venture Days in samenwerking met Cambridge Cleantech.

De top 10-winnaars van de GCCA Later Stage Award 2017 en de nominerende GCCA-clusters zijn, onder andere: Iteros/San Diego Californië, HUB Controls/Ierland, Origami Energy/Cambridge Verenigd Koninkrijk, Banyan Nation/India, BestMile/Zwitserland, EcoRobotics/Zwitserland, Smappee/Vlaanderen, Sulapac/Finland, Visedo/Finland, Wattwatchers/Australië.

Smappee

Smappee biedt slimme, eenvoudige en inspirerende energiemonitoring. Wat Shazam voor muziek is, is Smappee voor energieverbruikende toestellen. De energiemonitor van Smappee herkent alle essentiële apparaten bij u thuis en vertelt u precies hoeveel ze verbruiken. Voor meer comfort, een beter inzicht en duurzame energiebesparingen tot 30 procent. Managing Director Stefan Grosjean: “Het is voor ons een echte eer deze erkenning van de GCCA te mogen ontvangen. Het is de bekroning van het voortdurende harde werk van ons uiterst gedreven team de afgelopen 5 jaar. We blijven in onze mensen en in de innovatie van onze producten investeren om hun gebruikers de best mogelijke ervaring te kunnen bieden. Zo hopen we dat ze hun enorme potentieel kunnen realiseren en huishoudens erbij kunnen helpen het gedecentraliseerde slimme energienetwerk echt te ondersteunen.”


10 clustermanagers uit de tien winnende regio’s en de organisatoren van de GCCA Later Stage Awards kwamen in Londen samen bij KPMG waar ook de Cambridge Venture Day plaatsvond

“De 2017 Global Top 10 hebben aangetoond investeringswaardig te zijn en te beschikken over een sterke productdifferentiatie, schaalbare bedrijfsmodellen en tractie op de markt”, verklaarde de Belgische dr. Peter Adriaens, hoofdjurylid van de GCCA Later Stage Awards en ontwikkelaar van Keystone Compact™ aan de Universiteit van Michigan “Onder de 2017 Global Top 10 bevinden zich een aantal van ’s werelds meest begeerde en veelbelovende investeringswaardige cleantechbedrijven binnen onze GCCA-ledenclusters. Een voorbeeld is Visedo uit Finland, een top 10-winnaar van dit jaar: zij kondigden één dag na de prijsuitreiking aan dat ze door Danfoss uit Denemarken waren aangekocht.” Voor meer informatie over de evaluatietool kunt u terecht op https://www.corymbus.co.

De grootschalige commerciële ingebruikname van bewezen duurzame technologieën is al sinds 2010 een belangrijke focus van GCCA. “We geloven dat deze bedrijven pioniers zullen zijn bij het ontwikkelen van oplossingen om Sustainable Development Goals (SDG’s [duurzame ontwikkelingsdoelen]) waar te maken. We moedigen u aan met hen in zee te gaan en zo uw voordeel te halen uit hun unieke services en bedrijfsmodellen”, aldus Christian Haeuselmann, voorzitter van de GCCA en oprichter van YODEL HUB in Zwitserland.

Over de Global Cleantech Cluster Association (GCCA)

De Global Cleantech Cluster Association (GCCA), een Zwitserse stichting, biedt toegang tot kapitaal, bedrijven, markten en inzichten. Sinds haar oprichting in 2019 hebben meer dan 50 lidclusters uit de hele wereld, die samen 10.000 bedrijven vertegenwoordigen, zich aangesloten bij de GCCA. Haar visie is om duurzame regionale economische ontwikkeling te stimuleren, op een wereldwijde schaal. De GCCA oogst de kracht van netwerken uit verschillende lokale cleantechclusters in een wereldwijde marktomgeving. Voor meer informatie over de Global Cleantech Cluster Association kunt u terecht op www.globalcleantech.org.

Contact