Send by email

Het referentielijstje van The Sniffers oogt duizelingwekkend: geen chemical & oil corporate ter wereld of het klopte aan bij The Sniffers voor het meten en remediëren van gaslekken in haar productiefaciliteiten. Recent voegde The Sniffers ook China toe aan haar actieterrein … Eind januari bezocht FCA ExxonMobil te Meerhout. FCA deed dat samen met een delegatie uit het Chinese Tianjin die op training was bij VITO uit Mol omtrent luchtkwaliteit.  Het 'The Sniffers project' bij ExxonMobil was een mooie case om te bezoeken.

The Sniffers is een Vlaams bedrijf dat internationaal actief is en gespecialiseerd in uitstootmanagement, pijpleidinginspectiediensten, thermografische integriteit inspecties en lekdetectie, zowel boven- als ondergronds. Er worden zelfs TÜV-gecertificeerde speurhonden gebruikt voor detectie ondergronds.

The Sniffers begon als pionier in 1991 en wordt vandaag de dag gezien als marktleider in Europa, is erkend leverancier van LDAR-diensten (lekdetectie- en reparatie) op basis van Europese normen, en heeft eigen software die kan worden aangepast aan alle bestaande wetgeving en protocollen om zijn diensten efficiënt te ondersteunen. Bovendien heeft de koppeling grote voordelen: ‘te repareren’ bronnen, feedback van onderhoud, een volledig overzicht van reparatiegegevens, zoals de verstreken tijd tussen meting en reparatie, alsook een overzicht van uitgevoerde en geplande reparatieacties kunnen automatisch worden geüpload naar de eigendommendatabase. Een andere troef is hun TÜV-certificatie voor zowel de speurhonden als hun trainingsmethode. Deze is uniek in de wereld.

Bij The Sniffers werken meer dan 110 experts wereldwijd. Sinds 2005 is het bedrijf actief in het Midden-Oosten, en momenteel worden de activiteiten uitgebreid naar Korea, Japan, Zuid-Korea, Singapore en Vietnam. Eind 2014 brak The Sniffers voor het eerst door in China via de brug aangeboden door FCA, en kwam via VITO in contact met Susan Wang van TopOasis.

In het kader van een bezoek van een delegatie uit Tianjin bezocht FCA het project van The Sniffers in de ExxonMobil-polymeerfabriek in Meerhout.

       

De opdrachten van The Sniffers hebben vaak betrekking op olie-, chemie- en gasfabrieken en raffinaderijen. Voor een typische kraker kan de technologie en software van The Sniffers na een eerste reparatieronde fugitieve emissies met 50% of circa 250.000 kg per jaar reduceren. Voor een polymeerfabriek toont een test dat een reductie van 78% in twee jaar tijd na twee reparatieronden mogelijk is. Met deze prestaties kan The Sniffers eenvoudig terugverdienfactoren berekenen, die erg laag blijken te zijn.

Jos Couwels, Sales and Marketing Manager bij The Sniffers: “Met meer dan 20 jaar ervaring heeft The Sniffers op een groot aantal raffinaderij- en (petro)chemische projecten wereldwijd expertise opgebouwd. In Europa zijn we er trots op dat we de meeste grote corporates van dienst zijn. We detecteren en analyseren allerlei soorten lekken in stromingsbronnen en lekkende apparatuur vanwege industriële activiteiten, waarbij we de beste technieken inzetten. Via gedetailleerde herstelplannen berekenen we de besparing voor uw bedrijf. Transparant, efficiënt, eerlijk en op basis van een persoonlijke service. Het resultaat: minder product- en energieverlies, grotere kostenbesparingen, blijven voldoen aan (plaatselijke) regelgeving en een rapport met metingen over diverse dimensies waarbij die regelgeving integraal in acht wordt genomen. Eind 2014 tekende The Sniffers zijn eerste contract in China, en daar zijn we echt trots op. Dit werd bereikt met hulp van zorgvuldig gekozen partners. China, wat alles eraan wil doen om luchtvervuiling tegen te gaan, gaf ons de ultieme validatie van onze technologie. We kijken echt uit naar nieuwe projecten daar!”

http://www.the-sniffers.be/

 

Bedrijfsprofiel: