Send by email

Multinational TE Connectivity produceert diverse componenten voor Automotive. Met zo’n 700 mensen, een gematigde productiegroei en regelmatige productiviteitsstijgingen, halveerde het de jongste vier jaren de gemiddelde doorlooptijden. Ondanks de groei daalde het energie- en materiaalverbruik. We vroegen het team in Oostkamp hoe ze dit voor elkaar kregen.

Enerzijds werkte TE Connectivity op haar processen en engageerde zich tot verregaande productielijnoptimalisatie en processen die zichzelf monitoren en aanpassen, waardoor het aantal manuele interventies vermindert. Zo werden voor belangrijke productieprocessen de machinebedieningsfactoren met een factor 4 teruggebracht. Vandaag kan bijvoorbeeld één medewerker vier complexe productiemachines bedienen. De introductie van volledig geïntegreerde productiecellen, waarbij twee-componentenspuitgieten en monteren in één beweging bij dezelfde machine uitgevoerd worden, heeft de product-kostprijs met 30 à 40 procent doen dalen.

Anderzijds voert TE Connectivity ook op het vlak van materiaalontwerp en materiaal- en energiegebruik cleantech en eco-productie hoog in het vaandel. Om ook in de toekomst te kunnen groeien zet TE Connectivity bijvoorbeeld in op het efficiënt ontwerpen en maken van speciaal-producten op basis van zijn kennis van de state-of-the-art in mechatronica. De warmte die vrijkomt bij het spuitgieten wordt gerecupereerd voor gebouwverwarming. TE Connectivity past ook de micro-moulding-technologie toe, waarbij door het gebruik van veel dunnere kanalen het materiaalverbruik sterk kon gereduceerd worden. Optimalisatie van het matrijsontwerp doen de rest om materiaalverlies tot een minimum te beperken.

Bovendien heeft TE Connectivity met logistiek partner DSV afgesproken dat leveranciers rechtstreeks bij DSV leveren en DSV zelf driemaal daags de passende hoeveelheid aanlevert bij TE, waardoor de inkomende transporten geoptimaliseerd en sterk gereduceerd konden worden.

Naast deze concepten die thuishoren in een state-of-the-art digitale fabriek, nam TE Connectivity nog andere cleantech maatregelen:

  • Solar panel installatie van 517 kWp op het dak van de bedrijfsgebouwen.
  • Installatie van een frequentiegestuurde compressor voor energiezuinig aanmaken van  perslucht.
  • Warmtewisselingsinstallatie voor recuperatie van proceswarmte uit de molding.
  • Verregaand relighting project van de fabriekshallen.

Het mag niemand verwonderen dat TE Connectivity heel wat prijzen in de wacht sleepte. Voorbeelden zijn de Factory of the Future 2016 Award en zij worden reeds voor de 8ste keer voorgedragen voor het Charter Duurzaam Ondernemen.


2.592 zonnepanelen op de bedrijfsgebouwen zorgen voor groene energie.

Een daling van de energieprestatie-index met 30% op 10 jaar tijd en een verregaande recuperatie van vrijgekomen warmte zorgen voor een energie-efficiënte bedrijfsvoering

Meer informatie: www.tejobs.be


Alex Soenen

Manager Plant Services
TE Connectivity
Siemenslaan 14 – 8020 Oostkamp
T: +32 50 83 27 71
E: alex.soenen@te.com
W: www.te.com