Send by email

Tiger Power brengt transporteerbare hernieuwbare energieoplossingen die nul uitstoot hebben, plug & play zijn en 24 op 7 autonoom werken naar de netonafhankelijke stroomvoorzieningsmarkt. Hun systemen worden geleverd met een cloudgebaseerd voorspellend en zelflerend energiebeheersysteem. Geïntegreerde intelligentie in duurzame energieoplossingen, het klinkt als Industry 4.0 in Cleantech!

Tiger Power brengt transporteerbare hernieuwbare energieoplossingen die nul uitstoot hebben, plug & play zijn en 24 op 7 autonoom werken naar de netonafhankelijke stroomvoorzieningsmarkt.

De Sunfold® is een modulair, in een container geplaatst plug & play zonne-energiesysteem met geïntegreerde kortetermijn-energieopslag.

Door het slimme ontwerp van de Sunfold® kunnen de systemen getransporteerd worden zonder (de)montagewerk of extra verpakkingsmateriaal. Door de afmetingen en hoekfittingen van 3 gestapelde Sunfolds kunnen deze Sunfolds over zee, per spoor en over de weg worden getransporteerd als normale ISO-containers van 6 m zonder extra verpakkingsmateriaal or verwerkingskosten.

Bij aankomst op locatie kan de Sunfold® met een kleine kraan worden opgetild en vastgezet op elke standaard vrachtcontainer. Met dezelfde kraan kan de Sunfold® worden opengeklapt en in minder dan 30 minuten worden gereedgemaakt voor gebruik. Evenzo kan de Sunfold® binnen een paar minuten worden ingeklapt en gereedgemaakt voor verhuizing zonder een spoor achter te laten.

De Storager® is een innovatief langetermijn-energieopslagconcept op basis van een complete waterstofcyclus die volledige autonomie en betrouwbaarheid biedt zonder dat een backup-aggregaat nodig is.

De Storager® verzamelt regenwater, slaat het op en prepareert het voordat het wordt gescheiden in zuurstof en waterstof. De waterstof wordt opgeslagen in hogedrukvaten en wordt in stroom omgezet door het weer met zuurstof te mengen. Als zodanig kan hernieuwbare energie langdurig worden opgeslagen, waarbij niets anders dan regenwater wordt gebruikt. En aangezien de waterstof wordt opgeslagen in gewone drukvaten, heeft dit uniek energieopslagconcept in tegenstelling tot accu's geen last van zelfontlading.

Omdat de opslag en het transport van waterstof binnen het proces is gebaseerd op drukverschillen, heeft de Storager® geen bewegende delen zoals pompen, waardoor het systeem veel minder snel aan storingen onderhevig is.

Gecombineerd vormen de innovatieve Sunfold® en de Storager® van Tiger Power een PowerCamp®, waardoor men echt onafhankelijk wordt van fossiele brandstoffen.

Daarnaast zorgt de combinatie van kortetermijnopslag in de Sunfold® en langetermijnopslag in de Storager® ervoor dat de PowerCamp® het probleem van niet-constante productie oplost, wat vaak wordt geassocieerd met hernieuwbare energiecentrales.

Aangezien de Storager® is ontworpen voor gebruik op afgelegen en onherbergzame locaties waar geen toezichthouder aanwezig is, wordt elk apparaat geleverd met een betrouwbare bedieningseenheid die fungeert als een plaatselijke energieverdeler. De Storager® regelt ook de energieproductie en kortetermijnopslag door de Sunfold® of door een door derden geleverde energiecentrale.

 

De Powercamp® wordt beheerd door het cloudgebaseerd voorspellend en zelflerend Energiebeheersysteem van Tiger Power met de bijbehorende gebruikersinterfaces en apps. Het verdelingsalgoritme, het regelalgoritme van de energiestromen in de Sunfold® en Storager®, heeft tot doel het voldoen aan vooraf ingestelde KPI’s.  Dit verdeelalgoritme wordt getraind na analyse van de operationele (‘big’) data om het zelflerend te maken. Het neemt niet langer beslissingen op basis van voorgeprogrammeerde regels, maar traint zichzelf via een neuraal netwerk om de KPI’s te optimaliseren. De verschillende KPI’s worden uitgedrukt in kostenformules, zodat deze met elkaar kunnen worden vergeleken en geoptimaliseerd als een stelsel vergelijken.

De Sunfold®, Storager® en Powercamp® van Tiger Power kunnen o.a. worden ingezet op de volgende toepassingsgebieden:

  • netonafhankelijke telecommunicatietorens
  • tijdelijke kantoren, leefruimtes, opslagfaciliteiten, wachtposten voor bouw- of mijnlocaties
  • landhuizen, safarihutten, afgelegen boerderijen
  • gekoelde containers voor distributie en opslag van medische producten
  • noodziekenhuizen en -scholen
  • productiefaciliteiten en processen, zoals waterzuiveringsinstallaties en vulfabrieken voor flessen
  • tijdelijke stroomvoorziening voor humanitaire hulp en defensie
  • festivals
  • etc.

CONTACT


Chris Prengels
 
CEO
Tiger Power bvba
Molenweidestraat 24
B-9070 Heusden
c.prengels@tigerpower.eu     
                          


Jessica Reznor
CTO
Tiger Power bvba
Molenweidestraat 24
B-9070 Heusden
 j.reznor@tigerpower.eu

 

Ga voor meer informatie naar www.tigerpower.eu of stuur ons een e-mail.