Send by email

Van innovatief idee of beschermde technologie, over spin-off en co-creatie, tot internationaal groeiend cleantechbedrijf. Met de initiatieven van VITO genieten bedrijven van elke omvang een trefzekere begeleiding in elke groeifase, ook over de grenzen heen. Als Vlaams strategisch onderzoeksinstituut voor duurzame technologieën en ontwikkeling beschikken we hiervoor over de juiste tools en expertise.

BRILLIANT – industrie vindt technologie!

Met het online platform ‘BRILLIANT – VITO Innovation Plan’ krijgen bedrijven op een laagdrempelige manier toegang tot een divers aanbod van beschermde cleantech technologieën. Die kunnen een hefboom zijn voor de internationale doorbraak van uw bedrijf. BRILLIANT biedt innovaties in 3 categorieën, elk met een bepaalde mate van invloed die u kunt uitoefenen op de technologie en/of de regionale bescherming ervan. Lidmaatschap van BRILLIANT is gratis. Registreer vandaag nog en laat u inspireren door het continu groeiende aanbod van duurzame innovaties die VITO ontwikkelt.

Lees meer.

VITO Co-creatie trajecten: van idee tot realiteit in 6 maanden

Als ondernemer bent u steeds op zoek naar de volgende opportuniteit. U hebt uw volgende project al in gedachten, maar hoe vindt u de juiste technologie en de juiste partners om uw idee te realiseren?  VITO, al 25 jaar pionier inzake duurzame technologieën, organiseert een reeks unieke co-creatie trajecten om Vlaamse bedrijven de kans te geven samen hun ideeën tot leven te brengen met VITO technologie.

In een eerste co-creatie traject gebruiken we de unieke VITO Remote Sensing expertise om  opportuniteiten voor de landbouw, landgebruik, infrastructuur- of veiligheidsmonitoring om te zetten in succesvolle,  vermarktbare producten en concepten

Andere trajecten zullen kortelings volgen. Aarzel dus niet om ons nu al te contacteren met uw ideeën. 

Lees meer.

Venture Development Team: de ‘custom-made’ begeleiding

Ook wanneer uw idee nog niet meteen rijp is voor de commercialisering kan u bij VITO terecht. Het Venture Development Team zal samen met u uw idee laten ‘volwassen worden’. Het team beschikt over een geprivilegieerde toegang tot investeringsfondsen, connecties met venture capitalisten en een netwerk van technische en commerciële experten. Zo kan uw technisch idee evolueren tot een goed business plan en ten slotte en succesvolle start-up. Het maakt daarbij niet uit of het een eigen idee is, of een onderbenutte expertise waarmee u binnen uw bedrijf aan de slag mag.

Eens praten over uw idee? Of inspiratie opdoen over enkele spin-offs die VITO begeleidde?  

Lees meer.

FCA als internationalisatieplatform

Zodra België te klein is voor uw idee biedt FCA een platform voor verdere internationale exposure van Vlaamse cleantechbedrijven.

FCA onderhoudt daarvoor relaties met invloedrijke netwerken zoals Global Cleantech Cluster Association (GCCA) en Cleantech Group, evenals potentiële investeerders.

Voor elk wat wils

Elk bedrijf - groot of klein -  kan beroep doen op VITO voor bovenvermelde initiatieven. Voor KMO’s gelden bovendien speciale voorwaarden!


CONTACT :

Voor meer informatie over één of meerdere van bovenstaande initiatieven, gelieve contact op te nemen met:


Van start-up tot internationaal groeibedrijf … voor elke fase in de life cycle heeft VITO een trefzekere formule!