Send by email

Hoogwaardige producten en de installaties zelf waarmee ze gemaakt worden, vereisen een bepaalde robuustheid, duurzaamheid, functionaliteit, effectiviteit, efficiëntie, esthetica... Innovatie en duurzaamheid zijn troef in de sector van de oppervlaktebehandeling van metallische materialen, in Vlaanderen zowel als in onze buurregio Noordrijn-Westfalen. Tezamen met partners organiseerde FCA een factfinding visit & round table in het Evonik Feierabendhaus te Marl, NRW-GE.

Bedrijven in de waardeketen van de (metallische) oppervlaktebehandeling in Noordrijn-Westfalen (NRW) zijn vertegenwoordigd in het platform “Netzwerk Oberfläche” of NRWO (www.oberflaeche-nrw.de) en vormen een belangrijk onderdeel van de goed ontwikkelde chemische sector in het Rijn-Ruhrgebied. Hun interesse in cleantech is groot: hoe met minder afval, water, energie, vervuiling, chemicaliën, materialen … hoogwaardige industriële producten en prestaties afleveren?

Tezamen met FIT en de Duitse partners Chemsite, WiN Emscher Lippe, NRWO en het door het NRW Milieuministerie aangestelde Effizienz Agentur NRW, bracht FCA Vlaamse en Duitse cleantechbedrijven samen rond de typische uitdagingen van oppervlaktebehandelaars. Er ontstonden alvast enkele concrete opportuniteiten voor samenwerking.
 
Meer weten over de deelnemende bedrijven aan Vlaamse of Duitse kant, neem contact op met FCA. (info@fca.be)
 
Bedoeling is dat de partners en de Duitse bedrijven in oktober op hun beurt naar Brussel komen. Daar houdt FCA ter gelegenheid van de Brussels Sustainable Development Summit een heuse Business Opportunities Shopping Mall.
 
 

Tezamen met partners organiseerde FCA een factfinding visit & round table in het Evonik Feierabendhaus te Marl, NRW-GE.

Meer weten over de deelnemende bedrijven aan Vlaamse of Duitse kant, neem contact op met FCA. (info@fca.be)