Send by email

Binnen het kader van een handelsbezoek aan België georganiseerde door AHK debelux, bezochten op 28 april tien bedrijven FCA in Berchem. Hun doel: de Belgische energiemarkt leren kennen en kijken hoe met Vlaamse bedrijven kan samengewerkt worden.

De presentatie van Erwin Cornelis van VITO over de “Belgian Energy Market & Outlook” bleek een onmisbare introductie om zaken te doen in België op het vlak van energie-efficiëntie. Na deze introductie vonden individuele gesprekken plaats.

Ook al ligt de nadruk van de Duitse bedrijven vooral op thermische energie-efficiëntie, toch werd ook aansluiting gezocht met Vlaamse bedrijven in het ruimere energiespectrum.

Aan Duitse zijde waren de volgende bedrijven aanwezig: AVP GmbH - Buecker und Essing GmbH - Frank GmbH  – HTT energy GmbH - Plant Engineering GmbH - Popp Consulting – Wilhelm Toelke GmbH –ZM Engineering GmbH.

De Vlaamse bedrijven Vyncke, Europem, BEP Europe – E-Rational en Encon lieten de gelegenheid niet voorbij gaan. Verder was ook COGEN Vlaanderen vertegenwoordigd.

Op initiatief van AHK debelux en in samenwerking met FCA en FIT verzamelden Vlaamse en Duitse bedrijven rond het thema van energie-efficiëntie bij FCA in Berchem.

 

FCA en FIT zullen in de weken die volgen instaan voor de nazorg zodat kiemen voor win-win samenwerking, ook met bedrijven die niet aanwezig konden zijn, zo goed mogelijk tot ontwikkeling komen.

Hebt u dit event gemist maar wil u meer info over samenwerking met de Duitse bedrijven, contacteer dan FCA. (info@fca.be)

Ondertussen is ook al een tweede en derde bijeenkomst tussen Vlaamse en Duitse bedrijven op initiatief van de AHK debelux gepland. 

De eerstvolgende Vlaamse-Duitse bijeenkomst handelt over industriële automatisering. De organisatie aan Vlaamse zijde is in handen van Open Manufacturing Campus (OMC) te Turnhout. Meer info, contacteer marc.corthout@openmanufacturingcampus.com
 
De derde bijeenkomst, opnieuw met focus op cleantech, handelt over waste-to-energy, en vindt plaats van 23 tot 25 september 2015. Voor meer informatio klik hier.