Send by email

Eind 2014 bezocht ETI Dynamics uit New Delhi België tijdens hun Europese zoektocht naar ‘Smart City’-concepten die in India kunnen worden gebruikt. ETI Dynamics (www.etidynamics.com) organiseert projecten in een groot aantal sectoren, maar richt zich voornamelijk op duurzaam bouwen, hernieuwbare energie, waterbeheer en infrastructuur.

Het bedrijf is betrokken bij de ontwikkeling van de eerste Indiase ‘Smart City’ in Neemrana (Rajasthan), waarvan men binnenkort met de bouw begint. Naast het beheren van deze projecten en het vinden van geschikte partners, richt ETI Dynamics zich ook op het aantrekken van financiering voor de projecten, waarbij zelfs het eigen fonds ter beschikking wordt gesteld.    

Op 27 november organiseerde ETI  Dynamics een informatiesessie in Brussel, waarbij Agoria, Awex, BIE, FIT, Greenwin en FCA als gastheren optraden.  (Foto rechts)

Op 28 november leidden FCA en Flanders Investment & Trade (FIT) ETI Dynamics naar een van de paradepaardjes van Smart Cities in Vlaanderen, namelijk de zogeheten Balk van Beel in Leuven. Het bezoek werd geleid door Han Vandevyvere, Unit Smart Energy & Built environment van VITO. (Foto links)

    

ETI Dynamics zoekt nog steeds naar technologie voor 4 andere toekomstige projecten. U kunt de projectomschrijvingen hier downloaden:

 1. Project ENERGY – Diesel Displacement – Renewable Energy Solutions for Telecom Towers
 2. Project SMART CITIES – Neemrana Smart City
 3. Project WATER – Destillatie-industrie
 4. Project WATER – Textielindustrie

Bent u geïnteresseerd in één van bovenstaande projecten? Download dan HIER het formulier 'Expression of interest'.

Voor elk van deze projecten is het commercieel model dat van het ‘Infrastructure-as-a-service’-platform van ETI Dynamics (Build-Own-Operate-Transfer BOOT-model).  De kapitaalinvesteringen worden gedaan via de vermogensbeheerarm van ETI Dynamics. De investering en het vereiste rendement worden terugverdiend via een aan de eindindustrieklant in rekening gebracht tarief. Er zijn adequate garantiemaatregelen die ervoor zorgen dat de investering veilig is.

Procedure en tijdschema

 • Deadline indienen EOI: De laatste dag waarop de EOI’s en extra informatie kunnen worden ingediend is maandag 23 maart 2015.
 • Beoordelings-/toetsingsproces door ETI Dynamics: Dit proces zal binnen 4 weken na ontvangst van de EOI van geïnteresseerde bedrijven worden afgerond. Deze beoordeling omvat ook een aantal teleconferentiegesprekken met bedrijven voor een dieper holistisch begrip van de technologie/oplossing. Dit toetsingsproces omvat het volgende:
  • Technische beoordeling: Om de relevantie van de technologie/oplossing in het kader van het (de) project(en) te beoordelen.
  • Commerciële beoordeling: Om het commerciële model en de haalbaarheid van de implementatie van de technologie/oplossing in India en/of plaatselijke markten te beoordelen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen worden gevraagd om hun commerciële gegevens voor de betrokken technologie/oplossing op te sturen. Gegevens over het bedrijf, zoals inkomen, omzet, etc. zullen ook vereist zijn.
 • Voorbereiden planning voor samenwerking: ETI Dynamics zal een geschikte planning voor het (de) project(en) opstellen en deze binnen 1 week ná het toetsingsproces met succes te hebben afgerond naar de geïnteresseerde bedrijven rondsturen.