Send by email

Van 10 tot 15 januari bracht een ambtelijke delegatie van de Vlaamse overheid een werkbezoek aan Taipei op uitnodiging van de Taiwanese vertegenwoordiging. Gezien de aandacht van beide regio’s voor duurzame ontwikkeling, stond een aanzienlijk deel van de werkbezoeken in het teken van cleantech. VITO / FCA maakte dan ook deel uit van de delegatie.

Op het programma stond onder meer een bezoek aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Wetenschap en Technologie, een kennismaking met het Agentschap Energie en de Administratie Leefmilieu, een voorstelling van het Green Trade Project Office en het Toerisme Bureau.

Het doel van de zending was om een beeld te vormen van de voortgang van Taiwan op het vlak van de internationale diplomatie en de evolutie van de relatie met China, alsook concrete samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken op het vlak van innovatie en wetenschap, hernieuwbare energie en de bescherming van het leefmilieu.

De Vlaamse overheid onderhoudt goede relaties met Taiwan. De Taiwanese vertegenwoordiging wenst met dit bezoek de Vlaamse delegatieleden een uitgebreid overzicht te bieden van de huidige ontwikkelingen in Taiwan met als doel de toekomstige samenwerking te versterken.


Een Vlaamse delegatie was in januari op werkbezoek in Taiwan. Cleantech vormde een belangrijk thema op de agenda

Bron: http://www.vlaanderen.be/int/nieuws/op-werkbezoek-taiwan