Send by email

Anders misschien dan Beijing, Shanghai, Shenzhen, … is Yulin, in het noorden van de provincie Shaanxi, niet China’s meest bekende regio. Als Tier III regio is ze niettemin interessant voor Vlaamse cleantechbedrijven die na eerste exportervaringen hun blikken op China en de gigantische markt en groei willen richten. De intens uitgewerkte vriendschapsrelatie tussen de provincies Shaanxi en Antwerpen kan immers helpen bij het veilig en efficiënt betreden van de brug!

Op 28 april 2017 ontving FCA een delegatie uit Yulin, de noordelijkste regio van Antwerpens partnerprovincie Shaanxi. De delegatie werd geleid door de vice-burgemeester, de heer Zhang Haifeng, en Provincie Antwerpen zorgde voor een gevuld programma met o.a. een bezoek aan de chemische cluster in de haven van Antwerpen.

 

Yulin is een dunbevolkte regio met een bevolking van bijna 4 miljoen inwoner en is vooral gekend voor zijn enorme reserves aan energie (steenkool, gas en petroleum) en mineralen (o.m. rock salt), en daarnaast ook actief bezig met alternatieve energiebronnen (het ligt in semi-woestijngebied, dus veel zon en wind). Maar ook circulaire economie staat op de agenda, en zeker bij de verdere ontwikkeling van het Jinjie Industry Park in Shaanxi Shenmu County is men zoekend naar duurzame oplossingen.

De delegatie (overheid en bedrijven) wenste via FCA dan ook in contact te komen met bedrijven uit de sector, en te vernemen hoe wij energie-efficiëntie en CO2-reductie aanpakken. Vooral met het oog op een schonere ontginning van de rijkdommen die ze hebben.


Op 28 april ontving FCA een door Provincie Antwerpen geleide delegatie uit Yulin, een zich sterk ontwikkelende regio in het noorden van de Chinese provincie Shaanxi.  

 

Gedeputeerde Ludwig Decaluwé en Yulins Vice-Burgemeester Zhang Haifeng brengen een toost uit op de meer dan 30 jaar oude vriendschapsrelatie tussen de provincie Antwerpen en de Chinese provincie Shaanxi waar Yulin gelegen is.  O.a. Janssen Pharmaceutica heeft in Shaanxi haar belangrijkste Chinese vestiging.

 

 

 


 

Meer informatie over de regio en stad Yulin vindt u HIER.
Meer informatie over de activiteiten die ontwikkeld worden in het Jinjie Industry Park vindt u HIER.