De presentaties van deze infosessie zijn beschikbaar.

U kan de slides downloaden via de links in onderstaand programma.

----------------------------------------

Infosessie 16/02/2017 - Berchem

China en Hong Kong, één land, twee systemen. Overweegt u Hong Kong als slimme hub voor toegang tot de Chinese markt?  Op 16 februari organiseren FCA en Invest Hong Kong een beknopte infosessie met getuigenissen in de FCA-kantoren te Berchem. Na afloop van de sessie is er gelegenheid tot individuele consultatie.

Met de ratificatie van het klimaatverdrag van Parijs, is het duidelijk dat China, net als vele andere industrielanden, zich bewust inzetten voor een meer leefbare wereld. Ook het 13de vijfjarenplan gaf daartoe al belangrijke indicaties. Daarom heeft de Chinese regering ook energie-efficiëntie en milieutechnologie als prioriteit vooropgezet  voor een duurzame economische groei.

Hong Kong wil daarbij de uitdaging aangaan zich te profileren als technologische hub van de ‘Greater Pearl River Delta’, met milieutechnologie en hernieuwbare energie als een van de pijlers. Via Hong Kong, dat strategisch gelegen is aan de monding van de Parelrivier, kan de Chinese markt makkelijk benaderd worden.

Een recente studie van de Hong Kong Trade and Development Council heeft uitgewezen dat de milieumarkt tegen 2018 een omvang zou hebben van 11,6 miljard USD. Groeisectoren in deze regio zijn duurzame energie, ‘groene’ technologie, eco-cities en duurzaam bouwen. De verregaande economische integratie van de Parelrivierdelta biedt zeker kansen aan het Vlaamse bedrijfsleven. Via Hong Kong heeft men een goede toegang tot de Chinese markt waarbij de risico’s van het zakendoen in China kunnen worden geminimaliseerd.

Wil u hier meer over weten, dan nodigen wij u graag uit op donderdag 16 februari in de FCA-kantoren in Antwerpen voor een infosessie, georganiseerd in samenwerking met Invest Hong Kong (IHK), een organisatie van de Hong Kong regering om ondernemingen gratis, gepersonaliseerd en met respect voor privacy te begeleiden bij de opstart van een bedrijf in Hong Kong. U kan die dag rekenen op informatie over de cleantech policy in Hong Kong, op getuigenissen van bedrijven die de stap gezet hebben en op de mogelijkheid van een individueel gesprek om de specifieke noden van uw bedrijf na te gaan.

Programma

16:00u - Registratie
16.30u - Introductie - Carine Van Hove, Managing Director FCA
16.45u - Waarom een bedrijf in Hong Kong nuttig kan zijn - Paula Kant, Senior Investment Promotion Executive
17.05u - Van Plan tot bedrijf - Bernard F. Scheffens, CEO, WSS Asia Ltd. - www.wss.eu
17.25u - Testimonial Tritas consulting - Olivier DUBOIS, Director-Partner, Tritas Consulting - www.tritasconsulting.com/
17.45u - Q&A
18:00u - Netwerkreceptie + individuele afspraken met een vertegenwoordiger van IHK
19:00u - Einde

Locatie

FCA, Roderveldlaan 5/1 – 2600 Berchem/Antwerpen

Registratie

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht.
Bent u geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar info@fca.be en laat ons weten of u een individuele afspraak met een vertegenwoordiger van IHK wenst.

Een organisatie van FCA en Hong Kong Invest:

 

FCA
Roderveldlaan 5/1
2600 Berchem
België