Send by email

Flanders Cleantech Association groepeert de Vlaamse cleantechbedrijven en ondersteunende actoren tot een stevige Vlaamse Cleantechcluster. FCA streeft hierbij naar maximale uitstraling in het buitenland bij invloedrijke netwerken, nieuwe markten, potentiële investeerders en projecten rond cleantechinnovaties.

FCA onderhoudt wereldwijd contacten met andere cleantechclusters en associaties. Samen met hen voeren we een technology gap analysis uit. Zo komen we de opportuniteiten voor samenwerking met onze Vlaamse cleantechbedrijven op het spoor. De samenwerking tussen een Vlaams en buitenlands cleantechbedrijf start zo dan met een welomlijnd en ‘veilig’ deelproject. Dit laat beide partners toe elkaar te leren kennen, wat resulteert in vertrouwen en bereidheid en op termijn kan uitmonden in een meer diepgaande samenwerking.

Vijf troeven die maken dat u snel gebruik wil maken van de diensten van FCA:

  1. FCA is op het internationale toneel de one-stop-shop voor alle vragen over clean technologies in Vlaanderen. FCA brengt u in contact met geïnteresseerden in uw producten, diensten en know how over cleantechopportuniteiten wereldwijd;
  2. FCA heeft met belangrijke regio’s voor cleantech (China, India, …) de juiste contacten en ingangen. Zo’n gateway kan u zoektocht naar interessante projecten gevoelig verkorten.
  3. FCA kan rekenen op de onafhankelijke adviezen van haar moederorganisatie VITO, die in Vlaanderen de rol vervult van Strategisch Onderzoeks Centrum voor cleantech. FCA kan hierdoor goed onderbouwde technology gap analyses uitvoeren en inschatten welke positie uw aanbod aan clean technologies inneemt in de waardeketen in de buitenlandse situatie. Een troef die kan tellen als het over technology scouting en technological due diligence gaat!
  4. FCA is van vele markten thuis. FCA verkent en filtert de cleantechopportuniteiten in beloftevolle regio’s. Zo komt u op een veilige en goed gedocumenteerde manier te weten of verdere actie zinvol is. Ook voor niet-technologische thema’s onderhoudt FCA relaties met de juiste partners, die u de weg kunnen wijzen naar professioneel advies op maat van uw bedrijf.
  5. FCA diensten zijn dankzij VITO en diens steun van de Vlaamse overheid kosteloos voor de aangemelde bedrijven. FCA concentreert zich op inhoud en toegevoegde waarde voor uw bedrijf en Vlaanderen, niet op de betaling van lidmaatschapsgelden.