Brazilië is de 7de grootste economie ter wereld en het 4de grootste land, maar slechts 3% van alle afval wordt gerecycleerd en 60% van het afvalwater komt onbehandeld in de natuur terecht. Klimaatsveranderingen resulteren in een drinkwaterprobleem en ook de waterenergieproductie wordt hierdoor aangetast.
 
Het is dan ook geen verrassing dat Brazilië op zoek is naar innovatieve duurzame oplossingen voor oa. (afval)watermanagement, afvalverwerking, smart grids, duurzame energiebronnen en smart cities development. Eén van de initiatieven die hieruit voortvloeide, is de BW Expo, een internationaal platform dat handel stimuleert tussen nationale en internationale cleantech bedrijven.
 
Inspelend op de huidige vraag van de Braziliaanse markt en het rijke cleantech aanbod op Belgische bodem, organiseert Brussels Invest & Export de eerste Belgische cleantechmissie naar Brazilië in oktober (19-22 oktober 2015). Deze missie, toegankelijk voor zowel Vlaamse, Waalse als Brusselse bedrijven, combineert een Belgisch paviljoen op de BW Expo met speaking opportunities tijdens BW Conference, doelgerichte B2B-afspraken en een vergadering met de burgemeester van São Paulo. 
 
Meer weten over alle cleantech opportuniteiten in Brazilië? Kom naar het netwerking evenement “Cleantech opportunities in Brazil”, georganiseerd door Brascam en Belofloripa op 4 juni met oa. een gastspreker van de Braziliaanse Ontwikkelingsbank (BNDES). 
 
Praktische info:
 
 

Pro Magno Exhibition Center
SP
Brazilië