Gezocht: Mobiele Cleantech oplossingen voor Nieuw-Zeeland

Deadline: 28 februari 2017

Wij brengen u graag op de hoogte van mogelijke opportuniteiten in Nieuw-Zeeland waar we vanuit FCA ,in samenwerking met Flanders Investement & Trade, proactief willen op inspelen.

Recent kwam Nieuw-Zeeland een aantal keer in de pers, toen het land getroffen werd door een reeks aardbevingen (2010-2012 in Christchurch, 2016 Kaikoura). Het gevolg was telkens dat in een aantal getroffen gebieden, de centrale dienstverlening/nutsaansluitingen verstoord werden,  en afgesloten waren van o.a. toevoer van water, stroom, etc.

Het land is vatbaar voor natuurrampen, omwille van de geografische ligging. De overheid wil zich voorbereiden op toekomstige rampen, en is volop bezig om capaciteit op te bouwen, in het geval nieuwe calamiteiten zich zouden voordoen. In hun woorden: “capacity building for inevitable future disasters”.

Bron: http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=11474690

We willen hier proactief op inspelen, en oplossingen samenbrengen, die inspelen op deze vraag.

Profiel van de oplossingen waar we naar op zoek zijn:

Focus op:

  • Waterzuivering, - behandeling, packaging, …
  • Energie
  • Afval(water)verwerking, …

Eigenschappen:

  • Mobiele oplossingen, die bijvoorbeeld in een container passen.
  • Oplossingen die op zichzelf kunnen opereren, zoals bijvoorbeeld off-grid.

We willen voor deze opportuniteit nog specifiek de aandacht willen vestigen op de volgende punten:

  • Aangezien het over producten gaat die ingezet zouden worden op kritische momenten, is het belangrijk om proven-technology naar voor te brengen. Geef graag eventuele referenties mee.
  • Het is ook belangrijk dat u in deze context een support model hebt, of kan uitwerken, om deze oplossingen te ondersteunen, in deze verre markt.

Initieel zal de lokale vertegenwoordiger van FIT – in Nieuw-Zeeland, ondersteund door hun Technologie-attaché in Singapore, deze oplossingen pitchen bij de overheid, civiele bescherming, leger en bedrijven – als mogelijke klanten.

Interesse?

Stuur een email naar info@fca.be waarin u kort bovenstaande aspecten schetst. Tezamen met FIT bekijken wij dan hoe ook uw aanbod mee meegenomen kan worden in het Vlaamse aanbod aan Nieuw-Zeeland.

Deadline 28 februari 2017.

Nieuw-Zeeland