TECHITALY 2016 - Circular Economy - "Challenges and opportunities for the Italian cleantech industries"

Dit 2-daagse event wordt geörganiseerd door de Italiaanse Ambassade in België en het Italian Trade Agency, in nauwe samenwerking met enkele andere belangrijke partners: de Permanente vertegenwoordiging van Italië bij de EU, de Italiaanse Raad voor Onderzoek (CNR), het Italiaans Agentschap voor Nieuwe Technologieën, Energie en Economische Duurzaamheidsontwikkeling (ENEA), Confindustria, de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel, Greentech Brussels, invest-export.brussels, Flanders Materials Programme, OVAM en Wallonia.be

TECHITALY 2016 zal de toekomstige uitdagingen en commerciële opportuniteiten van de circulaire economie en haar invloed op de interne Europese markt bestuderen, met een specifiek accent op de Italiaanse markt en de interessegebieden van verschillende stakeholders zoals policy makers, cleantech industrie, kmo's, universiteiten en onderzoekcentra.

Het 2-daagse programma omvat:

  • 29 november 2016 - Conferentie in het Europees Parlement
  • 30 november 2016 - Workshop en B2B-afspraken in Espace Banca Monte Paschi Belgio

De Conferentie zal de belangrijkste aspecten van de nieuwe ambitieuze European Circular Economy Package bestuderen, met bijdragen van de belangrijkste EU- en Italiaanse vertegenwoordigers. De 2de sessie van de conferentie zal een overzicht van de Italiaanse circulaire economie geven, met de presentatie van de editie 2015 van het boek “L’Italia del Riciclo” en van enkele relevante best practices op nationaal en regionaal niveau.

De Workshop, tot slot, wil het partnership tussen Italiaanse en Belgische ondernemingen, onderzoekscentra en universiteiten bevorderen in specifieke doelsectoren: waste management, energie, bouw, textiel, groene chemie en kunststoffen en metaal. Het programma zal ook een panorama van de Belgische regionale strategieën en opportuniteiten inzake circulaire economie bevatten, met de voorstelling van enkele Belgo-Italiaanse best practices en een focus op de H2020 en LIFE financiële programma's die de transitie naar een circulaire economie ondersteunen. Na de workshop volgt, als afsluiter, een matchmaking event met Italiaanse en Belgische bedrijven.

Meer inlichtingen over het programma in bijlage en op de website www.techitaly.eu, of via email naar info@techitaly.eu

Inschrijvingen geopend tot 10 november 2016