Beste cleantechrelatie

Bij de begeleide ‘wandeling’ op een farmaceutische productieplant – ter voorbereiding van de nieuwsbrief die u aan het lezen bent – viel het ons al heel snel op: zulke productieomgevingen lijken wel showrooms van “clean technologies in actie”.  Kosten noch moeite worden gespaard, niets wordt aan het toeval over gelaten. Er valt dan ook heel veel te vertellen in een nieuwsbrief over cleantech in de farmaceutische sector. In deze editie beperken we ons tot milieu-gerelateerde onderwerpen. Energie komt dan aan bod in een latere editie.

We laten Birgit Mertens, senior manager milieu & milieucoördinator bij Janssen Pharmaceutica, aan het woord over PIE, Pharmaceutical Ingredients in the Environment, het programma dat in alle productievestigingen wereldwijd zorgt voor kennisverzameling, overleg, en de uitvoering van effectieve maatregelen om met zorg voor het milieu te produceren. Heel wat van onze leden blijken alvast op de site in Geel een belangrijke bijdrage te mogen leveren. U treft er enkele in de rubriek “Bedrijven in de kijker”.

Anderzijds staan ook technologieën ter beschikking die toelaten meer te maken van minder: VITO’s “Volume Intensified Dilution”. De farma-industrie kijkt alvast reikhalzend uit naar dit procedé ten behoeve van grondstofefficiëntie. U leest erover in de rubriek “Laat u insprireren”.

Verder kreeg het China-Belgian Technology Center in Louvain-la-Neuve voor de 3de keer bezoek uit China. FCA en Waalse partner Greenwin verzorgden er het cleantechprogramma.

Last but not least, gooit de Prinselijke missie naar Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten in maart hoge ogen, met uiteraard een belangrijke cleantech pijler.

Ondertussen startten ook de inschrijvingen voor ons '2015-2016 Growth Program', dat groei voor onze leden op het oog heeft, via internationalisatie en aandacht voor investeerbaarheid. Ook de relatie met onze buurregio's is hier van belang. 

Veel leesplezier !

Carine Van Hove - Managing Director FCA

Send by email

Share this newsletter

Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...