Beste cleantech collega’s

De plaats die de sector van de oppervlaktebehandeling van metalen inneemt in de fabricage van producten met een hoge toegevoegde waarde kan niet overschat worden. Denk bijvoorbeeld aan de belangrijke functionele (robuustheid, hardheid, corrosiebestendigheid, …) en esthetische meerwaarde van producten die we dagelijks gebruiken.

Niettemin kampt deze sector nog met een imago van ‘vervuilend’. Onterecht: deze sector spaart kosten noch moeite om met zorg voor milieu en grondstof- en energie-efficiënt te werken. Bovendien viert innovatie er hoogtij in de zoektocht naar geïntegreerde en grondstofefficiënte oplossingen. Niemand kan daarover beter getuigen dan Veerle Fincken, Program Manager bij VOM vzw, in onze rubriek “Laat u inspireren”.  Zij licht bovendien een tip van de sluier op over het innovatieparcours op de komende Eurofinish 2015 beurs.

In de rubriek “Bedrijven in de Kijker” laten we ons overtuigen van het belang van deze sector voor de luchtvaartindustrie door een kijkje te nemen bij BMT AeroSpace in Oostkamp. Verder komt o.a. het Sublimotion® proces van Phibo Industries aan bod, en gaan we vreemd met het vanuit Duitsland in België geïmporteerde Enviolet concept van a.c.k. aqua concept Benelux. De rubriek “Investeringen”, traditioneel gebracht door onze globale partner Cleantech Group, werpt een blik op het aantal gekende deals en de volumes van de recente investeringen wereldwijd in advanced coatings en chemicals.

Ook valt weer nieuws te rapen van het internationaal front: een EU Cleantech Forum gedomineerd door Vlamingen in Firenze, een 2de geslaagde FCA Groei Kick-off event in Houthalen, en uitwisseling met Duitsland op het vlak van oppervlaktebehandeling enerzijds, energie-efficiëntie anderzijds.

Veel leesplezier !

Carine Van Hove - Algemeen Directeur FCA

Send by email

Share this newsletter

Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...