Beste cleantech collega’s

Drie maanden geleden stelden we in het nieuwe Havenhuis het EU Cleantech Forum 2018 aan de verzamelde industrie voor. Sindsdien voerde FCA met meer dan 45 bedrijven individuele  besprekingen: hoe wil jouw bedrijf mee de schouders zetten onder dit belangrijk internationaal netwerk evenement dat eenmalig in Antwerpen neerstrijkt? Hoe kan dit internationale netwerk van investeerders, corporates, corporate venture funds, cleantech kmo’s, … jouw doelstellingen helpen verwezenlijken? Wat wil je in de kijker zetten? Welke mogelijkheden zijn er om je visibiliteit te verhogen?

Een blauwdruk voor het programma krijgt zo stilaan vorm. Enkele bedrijven willen facetten van de biogebaseerde waardeketen aan bod laten komen, tonen hoe circular economy in onze regio al jarenlang in de praktijk gezet wordt, brengen vernieuwende Agro-Industry 4.0 concepten, of tonen chemical leasing en procesintensificatie als pijlers in de transitie naar een duurzaam chemical cluster. We ‘lenen’ onze rubriek ‘Bedrijven in de kijker’ om de eerste, bevestigde programma-pijlers aan u voor te stellen. Wil ook jouw bedrijf mee bouwen aan deze of andere thema’s? Contacteer ons snel. Tegen eind begin oktober 2017 moet een blauwdruk van het programma voor 80% klaar zijn!

Voor wat betreft activiteiten op het internationale toneel, zal FCA verder deelnamen aan het Koninklijk Staatsbezoek aan India in november 2017. Samen met FIT sporen we tijdens een Investors’ Roadshow in 3 Chinese regio’s opportuniteiten op voor Vlaamse cleantech bedrijven. Verder onthalen we samen enkele delegaties uit heel de wereld en leiden ze rond bij flagship projecten.

En ook deze nieuwsbrief sluiten we af met een call to action van formaat. FCA zet mee de schouders onder de door VITO in Brussel georganiseerde internationale G-STIC conferentie in oktober 2017. Dit evenement gaat over clean technologieën die de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties versneld helpen implementeren. Voor de eerste 25 geïnteresseerden biedt FCA een ticket voor kosteloze deelname aan deze conferentie die doorgaat van 23 tot 25 oktober 2017 in Tour & Taxis. In bepaalde gevallen kan u uw technologie via FCA ook op één van de standen aan bod laten komen. Lees verder hoe je je interesse kenbaar maakt.

Veel leesplezier !

Carine Van Hove
Algemeen Directeur FCA

Send by email

Share this newsletter

Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...