Beste cleantech collega’s

Quantity breeds quality, moet god gedacht hebben wanneer hij maar liefst 4 zeehavens van top-niveau neer plantte in Vlaanderen. Een beetje gezonde competitie tussen deze haven kan geen kwaad, en Vlaanderen als aaneengesloten havengebied biedt heel wat voordelen! Er zijn weliswaar enkele gemeenschappelijke waarden waarop ze alle vier inzetten. Maar daarnaast blijkt elke haven zijn specifieke troeven te hebben. En het is die slimme specialisatie die we graag in deze nieuwsbrief in de kijker zetten.

Voor buitenlandse bedrijven, ook kmo’s, bieden deze troeven immers heel wat voordelen om zich in Vlaanderen te vestigen.  Voor onze Vlaamse bedrijven, die er een testbed vinden om op een geborgen manier experimenten uit te voeren, betekent het een springplank om expertise wereldwijd uit te zenden!

FCA maakte deel uit van het Staatsbezoek aan Denemarken. We lijsten op welke interessante relaties tussen België en Denemarken voor uw cleantech bedrijf kunnen gelegd worden.

En last but not least, zetten we twee belangrijke cleantech evenementen in de kijker: EU Cleantech Forum in Helsinki, en het werkbezoek met B2B-mogelijkheden naar Israël, georganiseerd door Stad Antwerpen.

Veel leesplezier !

Carine Van Hove
Algemeen Directeur FCA

Send by email

Share this newsletter

Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...